HARD WORK BEAT'S TALENT, WHEN TALENT DOESN'T WORK HARD

Het Junior Talent Programma is een individueel programma voor sporters tot 16 jaar om te werken aan persoonlijke doelstellingen in de gym.

JUNIOR TALENT PROGRAMMA

 

Because talent ain't enough! 

 

Het Junior Talent Programma is een individueel programma voor sporters tot 16 jaar gericht op het vergroten van kracht en de power output, het ontwikkelen van snelheid, explosiviteit en wendbaarheid. Efficiënter leren bewegen is van groot belang. Daarnaast is er aandacht voor de lineaire en laterale snelheidsontwikkeling inclusief de voetsnelheid met blessure preventie als belangrijkste factor.

 

TALENT

 

Talent is onmisbaar, maar het is wel belangrijk om dit talent door te ontwikkelen! Veel sporters zijn geboren met een talent voor een bepaalde sport, maar talent zorgt niet voor meer power, kracht en explosiviteit. Talent zorgt ook niet voor een hogere snelheid en een enorme verbetering in de wendbaarheid. Van talent krijg je ook geen hogere startsnelheid en ook kwaliteiten als acceleren en deceleren (start-stop acties) worden niet beter. Een aangeboren talent kan ook geen (chronische) blessures voorkomen, laat staan genezen!

 

SPORTSPECIFIEKE TRAINING VOOR JONGE TALENTVOLLE SPORTERS

 

Extra fysieke (kracht)training is voor jonge sporters een BELANGRIJK onderdeel op weg naar succes. Sneller en sterker worden. De explosiviteit en wendbaarheid vergroten met blessurepreventie als misschien wel de belangrijkste factor.

 

Sportspecifieke krachttraining vereist wel absoluut de begeleiding van specialisten.

NIET TRAINEN ALS EEN BODYBUILDER, MAAR ALS EEN YOUNG ATHLETE!

 

De focus moet liggen op flexibiliteit cq mobiliteit, core strength & stability training en sportspecifieke krachttraining voor power, snelheid en explosiviteit.

 

Krachttraining voor kinderen is een goede strategie voor meer kracht, een betere performance en als blessurepreventie. Trainen als een young athlete met de focus op flexibiliteit & mobiliteit, core strength & stability training, kracht, snelheid en explosiviteit. Sterke rompspieren zijn de fundering en liggen aan de basis van krachtige en snelle acties. Efficient leren bewegen en het omzetten van STRENGTH, POWER en SPEED naar prestaties.

 

Extra fysieke training is voor jonge talentvolle sporters een belangrijk onderdeel op weg naar succes!

TRAIN LIKE A YOUNG ATHLETE


De FLEXIBILITEIT en MOBILITEIT verbeteren we o.a. door self myofascial release technieken en door het toepassen van stretching voor de overactieve spiergroepen. Daarbij is er de nodige aandacht voor de mobiliteit van de gewrichten en de activatie van de onderactieve spiergroepen. Om blessures te voorkomen identificeren wij de asymmetrieën in het lichaam zodat we deze ook kunnen wegwerken. De CORE strength & stability training is een uitermate belangrijk wapen om sterke rompspieren te ontwikkelen als basis voor KRACHT, POWER, EXPLOSIVITEIT en SNELHEID.


Weerstand opbouwen om blessures te voorkomen is een enorm belangrijk onderdeel van sportspecifieke krachttraining.


Je kunt de beste speler ter wereld zijn maar als je (regelmatig) geblesseerd bent dan kun je niks laten zien. Geef blessures géén kans door je lichaam zo goed te trainen dat er voor jou geen weken bivakkeren op de bank bijzit. Sterker worden en het vergoten van de power output maken het lichaam veel beter bestand tegen de invloeden van buitenaf. Wij zijn gespecialiseerd in het voorkomen van blessures, maar wij kunnen ook helpen als een blessure helaas reeds een feit is. Het is dan absoluut niet nodig om te stoppen met trainen. Wij kunnen helpen met de revalidatie en ondertussen kan er gewerkt worden aan de kracht en power output.

GÉÉN 'ONE-SIZE-FITS-ALL' BENADERING


Alle trainingen zijn onder toezicht van een gespecialiseerde trainer uit de sportwereld met veel kennis en ervaring. Het is géén 'one-size-fits-all' benadering van de training en het zal waarschijnlijk ook géén trending topic worden. Wat wij hier doen is UNIEK omdat we de sterke en zwakke punten van de sporters bepalen. Vervolgens ontwikkelen wij een op maat gemaakt trainingsschema op basis van de persoonlijke doelstellingen en belastbaarheid om het beste uit de sporters naar boven te halen.


WAT MOET JE WETEN?


Het invoeren van krachttraining bij jeugdige sporters blijft bij vele trainers en ouders voer voor discussie. Zo bestaat het idee dat krachttraining bij kinderen de groei zou kunnen remmen of dat het tot blessures zou leiden en hoewel met name ouders vaak bang zijn dat krachttraining slecht voor de groei en botten is blijkt het tegendeel waar. Krachttraining onderdrukt de groei van kinderen niet. Krachttraining kan juist bijdragen aan blessurepreventie en botgroei. Dit is de goed onderbouwde mening van een grote groep Amerikaanse en Engelse experts op het gebied van krachttraining.

HET PROCES WERKT ALS VOLGT:

 

Het aangeboren TALENT ontwikkelen is het doel van de Eastside Soccer Academy. Een speler die niet alleen krachtig en explosief is, maar die ook veerkracht heeft en voorbereid is op de ontberingen van voetbal op een hoog niveau om klachten en blessures te voorkomen. Wij maken gebruik van een proces bestaande uit drie stappen om betere sporters te ontwikkelen.

 

1. Wij beoordelen en testen het lichaam in een sportspecifieke omgeving. Het is ons doel om uit te zoeken hoe iedereen beweegt om zo, in combinatie met zijn/haar sterke en zwakke punten, een op maat gemaakt programma te creëren.

 

2. Wij ontwikkelen een individueel programma dat specifiek is ontworpen voor de speler. De behoeften van voetballers hangen sterk af van hun positie op het veld. We zullen een programma creëren dat hun doelen als sporter bevat en deze combineert met de specifieke onderdelen die nodig zijn om hun sportprestaties naar een hoger niveau te tillen.

 

3. Wij hebben de gym en de coaching! Het beste programma op papier is niets waard zonder goede coaching. Met een oog voor detail voor iedere beweging zorgen wij ervoor dat jouw kind alles met een goede techniek uitvoert.

START NU


Bij de Eastside Soccer Academy is het uiteraard mogelijk om een geheel vrijblijvende introductie training te volgen, maar om een betere indruk van onze faciliteit en van de trainingen te krijgen kunt u zich ook opgeven voor een GRATIS try out.


GRATIS TRY OUT


De TRY OUT begint met een persoonlijk gesprek met één van onze ervaren trainers en bestaat uit een reeks alomvattende vragen. Deze zijn ontworpen om je fysieke fitness niveau te beoordelen, je commitment/mindset en mogelijke beperkingen. Vervolgens begeleiden we je door de training waarin verdere beoordeling plaatsvindt om je sterke en zwakke punten in je houding te bepalen, evenals je mobiliteit en je flexibiliteit. Zodra de beoordeling compleet is gaan wij aan de slag om voor jou een op maat gemaakt trainingsschema te ontwikkelen voor de eerste periode. Verspil geen tijd meer met willekeurig sporten, maar neem contact met ons op om een introductie training in te plannen en begin vandaag nog richting jouw doel te werken.


Bel nu naar  024-3661489 of geef jezelf  hier direct op voor de GRATIS introductie training en maak kennis met de sportspecifieke training bij de Eastside Soccer Academy.