MAKE YOUR STRONG STRONGER


Explosiviteit is een wapen, vaak van doorslaggevend belang bij beslissende acties in de wedstrijd.


Snelheid, power en kracht zijn essentieel voor het atletisch vermogen van een voetballer. Bij elke actie van de spelers komt kracht kijken. Denk aan explosief van je plek komen en accelereren tot een volle sprint waarbij je ook nog eens ergens van richting moet veranderen. Kracht helpt spelers niet alleen bij 1-tegen-1 duels en het afschermen van de bal maar ook om spelers weerbaar te maken en blessures te voorkomen.


Het huidige moderne spel is explosief en snel waarbij snelheid en kracht hand in hand gaan. Hoe sterker de speler, hoe sneller ze zijn. Sterke spelers kunnen meer hebben, de weerstand is groter, waardoor zij minder snel last krijgen van blessures en beter kunnen omgaan met (zware) trainingen. Als je jezelf naar een hoger niveau wilt brengen is het dus ontzettend belangrijk dat je werkt aan de ontwikkeling van je snelheid, power en kracht.

POWER

 

Elke beweging waarbij spelers explosief van hun plaats komen, komt voort uit het omzetten van kracht naar explosiviteit. Dit heet ook wel de transfer, er moet sprake zijn van een meerwaarde. Je moet trainen met een concreet doel voor ogen. In het geval van krachttraining voor voetballers wil je dat spieren zodanig worden getraind dat het de voetbalprestaties ten goede komt.

 

Sterker en gespierder worden maakt je op zich namelijk niet direct een betere voetballer. Zo kun je als voetballer wel je quadriceps (bovenbeenspieren) trainen, maar je gaat er niet harder van schieten en de gemiddelde veldspeler heeft bij opgezwollen biceps eveneens niet direct baat.

 

De kunst is om kracht (power) te ontwikkelen, die je kunt ‘omzetten’ naar acties tijdens wedstrijden.

 

Wij besteden dan ook veel tijd aan het observeren van bewegingen van de spelers hoe efficiënt en effectief ze zijn, vervolgens vertalen we dat naar oefeningen in de gym om die specifieke bewegingen te trainen met extra gewicht zodat ze iedere keer sterker en explosiever worden zodat ze er op het veld hun voordeel mee doen.

 

Hier bij de Eastside Soccer Academy doen wij verschillende oefeningen met en zonder gewicht om power te kunnen laten zien op het veld.

 

De oefeningen die wij hebben geselecteerd voor deze fase trainen zowel het boven- en onderlichaam als de rotatie. Deze oefeningen bestaan uit explosieve bewegingen met relatief weinig gewicht zodat ze zo snel mogelijk uitgevoerd kunnen worden. De focus ligt hier op een snelle uitvoering.

STRENGTH

 

Voor een voetballer is trainen met de bal uiteraard enorm belangrijk, maar een andere prioriteit is sterker worden.

 

Als je sterk in de gym bent, ben je sterk op het veld. De kracht van de spelers beïnvloed hun manier van trainen en hoe sterk ze zijn in 1-tegen-1 duels. De jongens moeten hun trainingsschema volgen en ontdekken hoe sterk zij kunnen worden. Daarbij integreren wij ook oefeningen die gericht zijn op het ontwikkelen van mobiliteit en stabiliteit van de gewrichten zodat de kans op blessures (zeer) klein is.

 

Wij trainen niet alleen het boven- en onderlichaam, maar ook de verbinding (core) tussen deze lichaamsdelen, zodat de spelers stabiel en sterk blijven en kracht vanuit het onderlichaam naar het bovenlichaam kunnen overbrengen. Dit helpt de spelers op het veld bij hun loopacties en bij het genereren van power, kracht en snelheid op het veld.

 

Sportspecifieke krachttraining (functionele fysieke training) met als doel het vergroten van vermogen (kracht x snelheid), waarin dezelfde gewrichten worden aangesproken als in de sportpraktijk, maakt sporters sneller en explosiever en geeft ze dus een voorsprong ten opzichte van anderen.

 

Explosiviteit is een wapen, vaak van doorslaggevend belang bij beslissende acties in de wedstrijd.

 

Eerder bij de bal zijn dan je tegenstander, hoger kunnen springen, sneller van richting kunnen veranderen, sterker zijn in de duels en minder blessuregevoelig zijn, is een absolute meerwaarde voor sporters.

SPORTSPECIFIEKE KRACHTTRAINING

 

Train zo veel mogelijk zonder ondersteuning, train vooral met losse materialen, train iedere workout explosief, richt je op samengestelde bewegingen, besteed altijd aandacht aan de mobiliteit en flexibiliteit en maak gebruik van conditioning.

Snelheid en kracht gaan hand in hand. Hoe sterker de sporter, hoe sneller ze zijn. Sterke spelers kunnen meer hebben, de weerstand is groter, waardoor zij minder snel last krijgen van blessures en beter kunnen omgaan met de trainingen.

 

KRACHT X SNELHEID = VERMOGEN

 

Om jouw prestaties naar een hoger niveau te brengen is het zeer belangrijk dat je werkt aan de ontwikkeling van power, snelheid en kracht door middel van extra fysieke training met de begeleiding van experts op dit gebied.

 

Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van sportspecifieke krachttraining aan sporters die serieus zijn in het verbeteren van hun algehele performance.

2 MAANDEN TRAINEN MET €50 KORTING

START nu en profiteer van deze actie!


Wij zijn gespecialiseerd in sportspecifieke krachttraining voor voetballers. 


Een sterke speler kan sneller rennen, hoger springen, harder schieten, heeft en betere wendbaarheid en is beter bestand tegen blessures. Het is tijd om indruk te maken en te vechten voor je plek, want als jij dat niet doet, doet iemand anders het wel.