BETTER.

STRONGER.

FASTER.

IT'S A CHOICE!

Het omzetten van strength, power & speed naar prestaties. Het vergroten van kracht en de power output. Plyometrische oefeningen voor de transfer naar het veld. Het vergroten van de snelheid en explosiviteit. Geef blessures géén kans!

WAT IS DE EASTSIDE SOCCER ACADEMY


Wij zijn experts op het gebied van sportspecifieke krachttraining voor voetballers die serieus zijn in het verbeteren van hun algehele performance. 


Het omzetten van strength, power & speed naar prestaties op het veld. Het vergroten van (maximale) kracht en de power output. Plyometrische oefeningen voor de transfer naar het veld. Het vergroten van de snelheid en explosiviteit. Geef blessures géén kans. Dominate your sport! 

Vanuit de Eastside Soccer Academy bieden wij exclusieve en hoogwaardige ondersteuning aan zowel professionele als recreatieve voetballers.


Physical preparation is daarbij een betere benaming voor onze werkwijze omdat wij naast de voetbalgerichte krachttraining ook aandacht besteden aan het ontwikkelen van de juiste mindset en een bijdrage kunnen leveren op weg naar de 'perfecte' voeding. Het element van een actieve rust ter bevordering van het herstel behoort ook tot de physical preparation en hier is het belangrijkste onderdeel de hersteltraining op de dag na een wedstrijd.  


Alles wat wij tijdens de trainingen doen is middels een persoonlijke benadering om jou te helpen een betere voetballer te worden. Wij willen jouw lichaam niet alleen sterker maken, maar ook 'gezond' houden om geen blessures te ontwikkelen.


Het streven naar hoge prestaties op het veld staat altijd centraal en het ontwikkelen van meer kracht, snelheid en explosiviteit is cruciaal om een voorsprong te behouden t.o.v. de concurrentie.


STERK IN DE GYM, STERK OP HET VELD


Krachttraining voor voetballers is geen no-go meer en voetballers horen thuis in de gym, zowel tijdens het seizoen (in season) als in de zomerperiode (off season) maar voorwaarde daarvoor is wel dat de krachttraining functioneel is en dat er sprake is van een meerwaarde. Drie belangrijke factoren waar jij aandacht aan moet besteden zijn het verbeteren van de kwaliteit van bewegen, het vergroten van de power output en het verbeteren van conditioning.

WIJ HELPEN SPORTERS TE DOEN WAAR ZIJ HET BESTE IN ZIJN, DOOR TE DOEN WAAR WIJ HET BESTE IN ZIJN.

 

Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van innovatieve prestatie verbeteringsstrategieën voor voetballers van alle niveaus. In deze continu veranderende wereld wordt de fysieke vraag die op het lichaam geplaatst wordt constant gemanipuleerd en verhoogd. Het is onze missie om niet alleen individuen te ondersteunen in het voldoen aan deze vraag, maar we streven ook om voetballers te helpen om nieuwe prestatienormen in hun sport te bereiken.

 

Iedere sporter is uniek, daardoor is de conditionering bij de Eastside Soccer Academy voor iedereen volledig op maat gemaakt.

 

De trainingen benaderen iedere bijdragende factor die de prestatie kan beïnvloeden, zoals individuele sterke punten, zwakke punten, blessuregeschiedenis, bewegingscompensaties, voeding en persoonlijkheid. Evenals een hoop andere prestatiebeïnvloedende factoren. Om te zorgen voor een snelle, duurzame en ongeëvenaarde prestatieverbetering worden sporters geconfronteerd met verschillende unieke en gevarieerde fysieke eisen ter voorbereiding op hun sport, positie, speelstijl en individuele biomechanica.

 

UPGRADE YOUR POWER: SPORTSPECIFIEKE KRACHTTRAINING

 

De sportspecifieke krachttraining bij de Eastside Soccer Academy is middels een innovatieve methode om atletisch vermogen op te bouwen met een sterke focus op de individuele doelstellingen en wensen van elke sporter. In ons programma komen de volgende zaken aan bod:

 

Het vergroten van (maximale) kracht, snelheid en explosiviteit, het efficiënter leren bewegen, preventie van blessures, lineaire en laterale snelheidsontwikkeling, voetsnelheid en de wendbaarheid, ontwikkeling van explosiviteit, functionele krachttraining en het opbouwen van het sportspecifieke uithoudingsvermogen.

 

De flexibiliteit verbeteren we door self myofascial release (smr) technieken en door het toepassen van verschillende manieren van stretching voor de overactieve spiergroepen. Daarbij is er de nodige aandacht voor de mobiliteit van de gewrichten en de activatie van onderactieve spiergroepen en om blessures te voorkomen identificeren wij altijd de asymmetrieën in het lichaam zodat we deze ook kunnen wegwerken.

 

De belangrijkste doelstelling van een volledige conditionering, inclusief de fysieke, technische, tactische en psychologische aspecten van training, is het verbeteren van het vermogen van de sporter om groots te presteren.

 

Als voetballer kun je enorm veel voordeel behalen door middel van sportspecifieke krachttraining en onze programma’s zorgen voor meer kracht, explosiviteit, snelheid en wendbaarheid. Dit zijn de onmisbare elementen die je zou moeten trainen om jezelf beter voor te bereiden op de keiharde concurrentie tijdens het seizoen.

 

Sterker worden, een toename van power, het ontwikkelen van explosiviteit en snelheid, meer stabiliteit en mobiliteit, een verbetering van het kracht-uithoudingsvermogen, een betere coördinatie en balans, blessure preventie en een sneller herstel zijn mogelijk door extra fysieke trainingen te volgen onder de toezicht van gespecialiseerde trainers.

 

MAATWERK

 

Bij de Eastside Soccer Academy voeren we een reeks prestatiegerelateerde tests uit voordat we enige vorm van conditionering aan een individu leveren. We begrijpen het belang van het identificeren van prestatiedrempels, omdat, als een sporter, het blessurevrij blijven even belangrijk is als het goed presteren. Immers, een geblesseerde voetballer kan nooit een prestatie leveren!

 

Wij testen iedere speler m.b.t. het vermogen om te stabiliseren, mobiliseren, vertragen, versnellen en kracht te produceren in ieder vlak en in iedere richting. Daarnaast analyseren we ook de biomechanica om een compleet beeld van de speler te krijgen.

READY TO GET STARTED?


Sportspecifieke krachttraining voor voetballers is nodig. Het omzetten van STRENGTH, POWER & SPEED naar prestaties. Het vergroten van (maximale) kracht en de POWER output. PLYOMETRISCHE oefeningen voor de transfer naar de sport. Het vergroten van de SNELHEID en EXPLOSIVITEIT. Geef blessures geen kans. DOMINATE your sport and get soccer STRONG!


Géén bodybuilding-achtige benadering maar een up-to-date sportspecifiek movement based programma specifiek voor voetballers. Om jezelf naar een hoger niveau te brengen én blessures te voorkomen is het ontzettend belangrijk dat je werkt aan de ontwikkeling van meer SNELHEID, POWER, EXPLOSIVITEIT en KRACHT. De fysieke krachttraining is hierbij een onmisbaar element.


Je kunt de BESTE SPELER ter wereld zijn maar als je (regelmatig) GEBLESSEERD bent dan kun je niks laten zien. Geef blessures géén kans door je lichaam zo goed te trainen dat er voor jou geen weken bivakkeren op de bank bijzit. STERKER WORDEN en het vergoten van de POWER OUTPUT maken het lichaam veel beter bestand tegen de invloeden van buitenaf.


Het is tijd om indruk te maken en te vechten voor je plek, want als jij dat niet doet, doet iemand anders het wel!


Ben je benieuwd naar onze werkwijze? Stuur een  mail en maak direct een afspraak voor de GRATIS TRY OUT bij de Eastside Soccer Academy.


Bron: https://www.eastsidesocceracademy.nl/


So what are you waiting for? Send us an e-mail TODAY and get started!


Met vriendelijke groet en hopelijk tot snel!


Patric Verhoeven 


Eigenaar Eastside Soccer Academy Nijmegen