HARD WORK BEAT'S TALENT, WHEN TALENT DOESN'T WORK HARD

Het Junior Talent Programma is een individueel programma voor sporters tot 16 jaar om te werken aan persoonlijke doelstellingen in de gym. Niet trainen als een bodybuilder, maar als een YOUNG ATHLETE! De focus moet liggen op flexibiliteit, mobiliteit, core strength & stability training en sportspecifieke krachttraining voor POWER, SNELHEID en EXPLOSIVITEIT.

SPORTSPECIFIEKE TRAINING VOOR DE JEUGD

 

Hard work beats talent, when talent doesn't work hard! 

 

De sportspecifieke (kracht) training is ook voor kinderen een belangrijk onderdeel van het trainingsschema. Uit een literatuurstudie blijkt dat het belangrijk is dat jonge kinderen op een lage intensiteit vooral de techniek aangeleerd krijgen terwijl oudere kinderen al krachtoefeningen uit kunnen voeren die vergelijkbaar zijn met die voor volwassenen. Goede begeleiding is daarbij uiteraard wel essentieel! 

Sneller, sterker en in een uitstekende conditie tijdens de volgende wedstrijd.

 

Voetbal is één van de meest intensieve sporten ter wereld! Of het nu om sprinten voor de bal gaat, om sterk genoeg te zijn om een verdediger te weerstaan of het uithoudingsvermogen te hebben om 60, 75 of zelfs 90 minuten door te gaan. Daarom is het ontwikkelen van een programma voor een (jeugdige) voetballer zo moeilijk. Je hebt een mix van snelheid, kracht, explosiviteit en conditie nodig om een top atleet te worden.

 

Laten we beginnen met een vraag- en antwoordsessie. Kun je één of meerdere van de volgende vragen met een “ja” beantwoorden?

 

1) Ik wil dat mijn kind sneller wordt.

 

2) Ik wil dat mijn kind sterker en/of explosiever wordt.

 

3) Ik wil dat mijn kind zijn/haar conditie sterk verbetert.

 

4) Ik wil dat mijn kind een grotere weerstand krijgt om met name blessures te voorkomen.

 

Zo ja, dan vertel ik je graag iets over de Eastside Soccer Academy en wat wij jonge voetballers te bieden hebben. 

Zoals ik hierboven al zei is het schrijven van een trainingsprogramma voor jonge voetballers niet makkelijk. Het is in feite één van de moeilijkste programma’s die een coach ooit zal schrijven. Het is moeilijk om een balans te vinden tussen snelheid, kracht, explosiviteit en conditie. En ik kan het weten. Mijn naam is Patric Verhoeven - Ik ben niet alleen de kracht- en conditie coach bij de Eastside Soccer Academy maar heb ook met talloze (full/semi) profs gewerkt en met diverse jeugdspelers van BVO's.


Het komt erop neer dat je een visie moet hebben over waar je wilt dat je spelers uitkomen. Sportspecifieke training voor jeugdspelers vereist begeleiding van specialisten. De tijden van willekeurig een sportschool binnen lopen en een oefening doen zijn voorbij! 


Tijden zijn veranderd en we weten nu te veel over kwaliteit van bewegen en hoe we atleten kunnen bouwen om iemand op de eerste dag meteen in het diepe te gooien. In plaats daarvan nemen we de tijd om ervoor te zorgen dat onze atleten eerst goed bewegen. Daarom is het zo speciaal wat we hier bij de Eastside Soccer Academy doen.


Het is geen 'one-size-fits-all' benadering van de training en het zal waarschijnlijk ook géén trending topic worden. Wij bieden een unieke service waarin we de sterke en zwakke punten van jouw kind bepalen en vervolgens ontwikkelen wij een op maat gemaakt programma voor een sterk, snel en explosief lichaam. Het proces werkt als volgt:


DE AANPAK IN VOETBALTRAINING VAN DE EASTSIDE SOCCER ACADEMY


Het doel van de Eastside Soccer Academy is om jouw kind te helpen een complete voetballer te worden.


Een speler die niet alleen krachtig en explosief is, maar die ook veerkracht heeft en voorbereid is op de ontberingen van voetbal op een hoog niveau om klachten/blessures te voorkomen. Wij maken gebruik van een proces bestaande uit drie stappen om betere sporters te ontwikkelen.


1. Wij beoordelen en testen het lichaam van jouw kind in een sportspecifieke omgeving. Het is ons doel om uit te zoeken hoe jouw kind beweegt om zo, in combinatie met zijn/haar sterke en zwakke punten, een op maat gemaakt programma te creëren.


2. Wij ontwikkelen een individueel programma dat specifiek is ontworpen voor de speler. De behoeften van voetballers hangen sterk af van hun positie op het veld. We zullen een programma creëren dat hun doelen als sporter bevat en deze combineert met de specifieke onderdelen die nodig zijn om hun sportprestaties naar een hoger niveau te tillen.


3. Wij hebben de gym en de coaching! Het beste programma op papier is niets waard zonder goede coaching. Met een oog voor detail voor iedere beweging zorgen wij ervoor dat jouw kind alles met een goede techniek uitvoert.

JUNIOR TALENT PROGRAMMA


Het Junior Talent Programma is een individueel programma voor sporters tot 16 jaar om te werken aan persoonlijke doelstellingen in de gym. Niet trainen als een bodybuilder, maar als een YOUNG ATHLETE! De focus moet liggen op flexibiliteit, mobiliteit, core strength & stability training en sportspecifieke krachttraining voor POWER, SNELHEID en EXPLOSIVITEIT.


START NU


Sportspecifieke krachttraining voor voetballers is nodig. Het omzetten van STRENGTH, POWER & SPEED naar prestaties. Het vergroten van (maximale) kracht en de POWER output. PLYOMETRISCHE oefeningen voor de transfer naar de sport. Het vergroten van de SNELHEID en EXPLOSIVITEIT. Geef blessures geen kans. DOMINATE your sport and get soccer STRONG!


Géén bodybuilding-achtige benadering maar een up-to-date sportspecifiek movement based programma specifiek voor voetballers. Om jezelf naar een hoger niveau te brengen én blessures te voorkomen is het ontzettend belangrijk dat je werkt aan de ontwikkeling van meer SNELHEID, POWER, EXPLOSIVITEIT en KRACHT. De fysieke krachttraining is hierbij een onmisbaar element.


Je kunt de BESTE SPELER ter wereld zijn maar als je (regelmatig) GEBLESSEERD bent dan kun je niks laten zien. Geef blessures géén kans door je lichaam zo goed te trainen dat er voor jou geen weken bivakkeren op de bank bijzit. STERKER WORDEN en het vergoten van de POWER OUTPUT maken het lichaam veel beter bestand tegen de invloeden van buitenaf.


Het is tijd om indruk te maken en te vechten voor je plek, want als jij dat niet doet, doet iemand anders het wel!


Geef jezelf  hier direct op voor de GRATIS introductie training en maak kennis met de sportspecifieke training bij de Eastside Soccer Academy.