SLIMMER TRAINEN.

SPIEREN WINNEN.

MEER RESULTAAT.

In MOVEMENT we TRUST.


RUG REHAB PROTOCOL


   Een STERK lichaam zonder rugklachten


   Evidence based: Stuart McGill big three


   Kracht & uithoudingsvermogen ontwikkelen


   Joint-by-joint & movement based


   Pijnvrij bewegen is een belangrijke doelstelling


   Géén sit up's en géén crunches


   Géén oefeningen op high-tech-machines 


   € 29,95

NIET STOPPEN MET TRAINEN!  

 

Rugklachten zijn 'absoluut' geen reden om te stoppen met bewegen en/of trainen. Integendeel, met de juiste oefeningen kunnen deze rugklachten worden verholpen. Mijn werkwijze is o.a. gebaseerd op de methode van dr. McGill en in dit programma wordt de wetenschap naar de sportwereld vertaald.

 

In dit programma is er de vertaling van de wetenschap (dr. McGill) naar de sportwereld.

 

Belangrijke punten van het rug rehab programma zijn: de oorzaak van de pijn wegnemen en correct leren bewegen. Het versterken van de rompspieren. Het ontwikkelen van meer kracht, met name het uithoudingsvermogen in de rugspieren. Het herstellen van de balans tussen deze spieren. Het verhelpen van het Lower crossed syndrome (Janda) is een belangrijk element en er is de wetenschappelijke progressie van dr. McGill op weg naar een sterk lichaam zonder rugklachten.

VOLG DE JUISTE PROGRESSIE

 

Herstellen van de balans tussen de rompspieren is belangrijk en daarbij het sterker maken van de rompspieren. Met name de m. multifidus spier. De rugspieren moeten we niet ontzien maar juist op een goede manier aanspreken, belasten en trainen. Daarbij moeten de rugspieren naast (veel) spier/uithoudingsvermogen ook over voldoende flexibiliteit en mobiliteit beschikken. Het leveren van stabiliteit en het weerstaan van kracht zijn belangrijke functies van de rugspieren.

 

Vanuit dit programma is er aandacht voor de gehele posterior chain en core unit, de belangrijkste spieren om te onthouden zijn: rugspieren, bilspieren, heupspieren, buikspieren en de hamstrings.

 

De primaire doelstelling van dit programma richt zich op het sterker maken van de rompspieren en het herstellen van de balans tussen de rompspieren: het lower crossed syndrome.

 

In samenhang met de primaire doelstelling is het ontwikkelen van een sterk lichaam met een goede en rechte houding ook het gevolg van core strength & stability training. Het aanleren van de hip hinge, een rechte rug en het zelf bewust aanspannen van de rompspieren zijn belangrijke punten die ook in dit trainingsschema worden uitgelegd. Daarbij bevat dit programma absoluut GEEN nutteloze crunches en sit up's die zeer slecht voor de wervelkolom en tussenwervelschijven zijn. Tevens is er ook géén plaats voor het gebruik van machines.

READY TO GET STARTED?


Het is tijd voor verandering! Vergeet oefeningen als sit up's en crunches om sterke buikspieren te ontwikkelen. Gebruik geen machines die een 'kromme' rug stimuleren!


Werk met het eigen lichaamsgewicht en gebruik losse materialen als halters en dumbbells. Relatief nieuwe materialen als de TRX, kettlebells en de Swiss ball zijn ook prima opties en met dit programma weet je precies wat je wel moet doen!


Middels dit programma werk je stapsgewijs aan het ontwikkelen van een juiste lichaamshouding en het sterker maken van de rompspieren om de rug belastbaarder te maken.


Core strength & stability training als onderdeel van de functionele krachttraining zorgt ook voor een aanzienlijke verbetering van de algehele fitheid zodat je in het dagelijks leven beter kunt functioneren.

#AANVULLENDE #INFORMATIE #TRAININGSSCHEMA


Het belang van een persoonlijk trainingsschema is groot en er is geen discussie mogelijk maar toch zijn er helaas nog vele krachtsporters die de sportschool binnen lopen zonder een van te voren opgesteld programma. Daardoor zie je deze sporters wekelijks dezelfde trainingen en oefeningen doen.


Week in, week uit en zonder noemenswaardig resultaat is het gevolg en na verloop van tijd is het willekeurig trainen een zeer geliefde optie, maar ook dit is veelal zonder een mooi resultaat. Er is praktisch nooit sprake van een logische opbouw en/of een progressie per training en hierdoor neemt ook de kans op (chronische) klachten en blessures enorm toe waardoor men vaak helemaal moet stoppen met trainen ...


Niemand wil tijd/geld verspillen en niemand wil trainen om géén resultaat te behalen, dus is het de hoogste tijd voor verandering. Het is tijd voor een persoonlijk en effectief trainingsschema om een mooi resultaat te kunnen behalen zonder kans op vervelende blessures.


Het trainingsschema zal worden opgesteld naar jouw persoonlijke doelstellingen, er is altijd sprake van een logische opbouw en progressie en het gehele programma bestaat uit de volgende onderdelen: Soft tissue work, dynamic warming up, power drills, medicine ball work, strength training, active recovery, joint savers, energy systems training en metabolic finishers.


MAATWERK IS NODIG


Ik ben gespecialiseerd in het ontwikkelen van (persoonlijke) trainingsschema's en daarbij maak ik zowel gebruik van mijn jarenlange ervaring als van de laatste wetenschappelijke inzichten. Ik heb reeds veel succes met diverse sporters en atleten mogen meemaken doordat we bij Eastside Performance een objectieve trainingsaanpak hanteren.


Er is geen beperking door een emotionele gehechtheid en/of persoonlijke voorkeuren voor specifieke trainingsmethodes. Dit voorziet ons van het vermogen om een duidelijk begrip te hebben van het verschil tussen onze favoriete toepassingen en de beste toepassingen voor de atleet.


Wij omarmen de unieke voordelen (en beperkingen) die de verschillende onderdelen van krachttraining te bieden heeft en daarom hechten we ons niet aan een enkele denkrichting en beloven we alleen trouw aan het succes van de sporters waar we mee mogen werken.


PERIODISERING VANUIT EEN VASTE STRUCTUUR


Het belangrijkste uitgangspunt van onze trainingen is het werken vanuit een vaste structuur.


De oefeningen met een perfecte techniek uitvoeren is geen pré maar een vereiste.


Wij kiezen niet voor de reguliere machines die in de lokale gym staan. Wij zijn voorstander van het trainen met losse materialen vanwege het feit dat het lichaam tijdens de training zijn eigen bewegingsbaan kan volgen. Je traint op een veel natuurlijkere manier, werkt aan betere algehele actieve stabiliteit en daarbij zorgt het trainen met losse materialen voor veel meer resultaat dan trainen met machines.


START NU MET JOUW PERSOONLIJKE PROGRAMMA


Wil jij werken aan persoonlijke doelstellingen vanuit een effectief trainingsschema met professionele en actieve begeleiding?! Neem dan contact met ons op en kies voor onze pro begeleiding van hoog niveau. Wij nemen ons vak en de fitnessbranche serieus en helpen jou met de juiste progressie door de trainingen naar een mooi resultaat. Het is een 'mooi' proces en je zal niet vastlopen met een standaard kant-en-klaar programma op low budget niveau dat niet werkt ...