BLOG

BECOME STRONG AND AWESOME

TIME TO BE AWESOME!

 

It's all about show and go!

 

Sterker worden, sneller worden, spiermassa opbouwen, het stimuleren van nieuwe spiergroei, het vergroten van flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit, een hoge vetverbranding creëren en de eigenschappen van een atleet ontwikkelen is de wens van vele gym bezoekers.

 

Het combineren van 'show and go' met functionele kracht is het succes waar men naar streeft en dit alles zonder (chronische) blessures is een resultaat waar je géén nee tegen zegt.

 

Voor een sterk, snel en atletisch lichaam zonder blessures moet je kiezen voor oefeningen die zorgen voor meer power, kracht, explosiviteit en stabiliteit waarbij het element van conditioning onmisbaar is.

 

Sterk zijn is enorm saai als je niet snel en explosief kan bewegen.

 

Het ontwikkelen van een solide basis van kracht is uiterst belangrijk maar train daarnaast ook op snelheid, behendigheid en coördinatie door middel van springen en gooien. Als je atletisch gespierd wilt zijn, dan is een te grote nadruk op ontwikkeling van kracht een remmende factor.

 

EFFECTIEF TRAINEN

 

Zonder een goede beweeglijkheid maakt het niet uit hoe sterk je bent, de inefficiënte bewegingen zullen je prestaties beperken. Verlaat jouw 'comfort zone' en word comfortabel met oncomfortabele oefeningen.

 

Isolatie oefeningen kunnen zeer waardevol zijn, mits je deze op de juiste manier gebruikt: neem weinig tot geen rust en combineer deze met enkele oefeningen voor de rompspieren.

 

Het is niet nodig om altijd na elke set rust te nemen dus maak strategisch gebruik van het element rust om trainingen zwaarder en effectiever te maken. Teveel trainingen per week zijn juist vaak de oorzaak van stagnatie op weg naar jouw doelstellingen. Kies voor actief herstel tijdens de trainingen en zorg voor meer 'echte' rustdagen. Zorg tijdens de trainingen voor een optimale focus en doe het met trots, passie en volharding.

 

ZORG VOOR DE JUISTE MINDSET

 

De mindset is misschien nog wel het belangrijkste aspect op weg naar resultaat: je kunt immers toegang hebben tot een geweldige gym met de beste trainer ter wereld die de meest effectieve trainingsschema's voor jou ontwikkeld, maar bij een gebrek aan structuur, consistentie en geduld bereik je géén tot heel weinig aansprekende resultaten!

 

22 RULES TO BECOME STRONG AND AWESOME

Squat met veel gewicht. Doe aan old-school touwtje springen en wordt een meester in de pull up's en chin up's. Je moet bankdrukken met veel gewicht en de explosiviteit is een onmisbare schakel. You need power! Rennen, sprinten, gooien en springen. Bescherm jouw banden, pezen en gewrichten door oefeningen die we de fillers noemen. Maak gebruik van metabolic finishers en weet dat push up's onmisbaar zijn.

 

Drink veel water en eet bij elke maaltijd eiwitten. Maak zeker eens per week gebruik van een challenge, halter of dumbbell complex en/of een ladder. De old school farmers walk mag nooit ontbreken. Doe de deadlift met veel gewicht. Slaap elke avond 8 uur en eet heel veel (groene) groenten.

 

Maak zeker gebruik van high intensity interval training = conditioning. Sets met veel herhalingen zijn onmisbaar. Sets met veel gewicht en minder herhalingen zijn ook onmisbaar. Rust tussen de trainingen is een belangrijk element, maar dat is niet altijd 'niks' doen.

 

Gebruik de foam roller om het spierweefsel te verbeteren en spierpijn te verminderen. De mobiliteit is niet alleen voor turners, ook jij moet over een goede range of motion beschikken. Durf om anders te zijn en doe niet zomaar wat de rest ook doet!

 

SUMMERY

 

Als je er fit en afgetraind uit wilt zien moet je trainen als een sporter, ongeacht jouw doelstelling! Toch lijkt het er sterk op dat de moderne krachtsporter steeds houteriger wordt, maar kun je hem dat kwalijk nemen? Bijna niet want elke sportschool staat helemaal vol met machines en er zijn praktisch geen trainers die aangeven dat je geen langzame curls voor de spiegel moet doen! Hierdoor blijven veel krachtsporters de pec deck gebruiken en de push up en pull up's laten ze links liggen!

 

If you want to look like an athlete, you've got to train like an athlete!

 

Cardio training is vanuit mijn visie een onmisbaar element voor elke sporter maar de betekenis van de term 'cardio' is door een bepaalde groep trainers en sporters veranderd: cardio heeft tegenwoordig blijkbaar een nieuwe betekenis gekregen!

 

Voor grote en sterke armen moet je compound oefeningen en voor sterke buikspieren moet je compound oefeningen doen en de push up is hier een bekend voorbeeld van en deze oefeningen zorgen weer voor sterke rompspieren. Just do it! 

 

Tegenwoordig word je vooral op social media doodgegooid met uitspraken als 'No more excuses' en 'Nothing is impossible' en 'Success begins at the end of your comfort zone!' Of de Nederlandse variant van 'If you always do what you’ve always done, you’ll always get what you’ve always got.' Maar wat zegt dat nu allemaal? Wat is het nut hiervan? En wat heb je als normaal mens aan dit soort uitspraken? Eigenlijk helemaal niks ... !

 

Dus als we onszelf willen verbeteren, moeten we zoeken naar nieuwe uitdagingen.

 

We moeten strijden en overwinnen!

BECOME STRONG & AWESOME


Start nu met BECOME STRONG & AWESOME. Deze PROGRAMMA'S zijn uniek en zorgen voor KRACHT, een HOGE FATBURN én er is de opbouw en ontwikkeling van SPIERMASSA. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een SNEL, STERK en EXPLOSIEF lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. STERKER WORDEN, SPIERMASSA opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer POWER verkrijgen! Er is geen aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een SLIMME STRATEGIE en intelligent trainingssysteem. Get ready for POWERBUILDING.


€ 29,95 

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!