BLOG

SLIMMER TRAINEN = MEER RESULTAAT

FOREVER STRONG


Functionele krachttraining voor een snel, sterk en explosief lichaam zonder pijn, klachten en blessures.


De fitness wereld bestaat uit enorm veel richtlijnen en regels uit een ver verleden die helaas nog steeds door heel veel trainers en bijna elke sportschool worden toegepast. Veel van wat je hoort en leest in de fitness industrie is gerecyclede informatie en veel mensen houden zich nog trouw vast aan uitspraken van hun idolen uit de jaren 70, maar realiseren zich niet dat we al een heel stuk verder zijn qua kennis. Sta open voor nieuwe informatie. Ga mee met de tijd. Luister niet (meer) naar de bejaarde bodybuilder in jouw lokale gym en jouw carrière in de krachttraining zal veel succesvoller zijn!


Meer resultaat.

Leukere trainingen.

Minder blessures.


De activiteiten binnen de muren van jouw lokale sportschool kunnen veel effectiever. De gym binnenlopen, wat zwaaien met de armen, het gebruiken van de cross-trainer als warm up, het verplaatsen van enkele gewichten bij de lat pull down, chest press en leg press is niet jouw weg naar succes. Er leiden vele wegen naar Rome, maar goede en betrouwbare informatie is de eerste stap op weg naar het behalen van jouw persoonlijke doelstellingen.


YOU CAN'T GO WRONG WITH STRONG!

 

Het is tijd om de focus weer te verleggen naar de vrije oefeningen en het trainen met losse materialen, waarbij verschillende spiergroepen tegelijk aan het werk worden gezet. Dit type oefeningen ligt dicht bij ons natuurlijke bewegingspatroon, waardoor de transfer naar het dagelijkse leven vele malen groter is dan bij oefeningen op apparaten.

 

De pay off is naast een mooier, strakker en fitter fysiek, een lichaam dat beter functioneert in andere sporten en het dagelijks leven.

 

HOW-TO

 

Fitnessprogramma's die gebaseerd zijn op 'old-school' en 'hardcore' trainingen met gebruik van (veel) losse materialen, uiteraard het eigen lichaamsgewicht en géén machines. Een sportschool met losse materialen die (soms) meer lijkt op een ‘bunker’ dan op een luxe Health club. Old school technieken van lang geleden komen weer samen. In deze no-nonsense aanpak worden fitness oefeningen gereduceerd tot de essentie: ‘Functionele oefeningen die de grootste transfer hebben op andere takken van sport en ons dagelijks leven.’

SQUAT.

HINGE.

LUNGE.

PUSH.

PULL.

CARRY.

 

Dit zijn de zes essentiële bewegingen die aanwezig moeten zijn in een trainingsschema. Het uitvoeren van deze zes bewegingen voldoet aan de overgrote meerderheid van de behoeften van de meeste sporters. Samen zullen ze het hele lichaam ontwikkelen en vele manieren van (atletische) prestaties verbeteren.

JUMP.

SPRINT.

THROW.


In navolging van de zes essentiële bewegingen (foundational movements) zijn er ook nog de oefeningen gericht op explosiviteit en snelheid (Power). Onmisbaar in een succesvol programma. Niet geheel essentieel, want afhankelijk van de doelstelling, maar vanuit mijn visie zal ik deze wel altijd zeer aanraden. Het lichaam is gemaakt om te bewegen. Springen, sprinten en gooien zijn belangrijke vormen van beweging voor de ontwikkeling van kracht, power, spiermassa en explosiviteit.Een mooi en gespierd lichaam is gaaf, maar sterk, gespierd en atletisch zijn is (naar mijn mening)  nog veel beter! Het is in principe ook niet nodig om te kiezen tussen het een of het ander. Je kunt beide hebben als je je programma goed ontwerpt! Nu, als je het ene OF het andere MAXIMAAL wilt ontwikkelen, zullen er zeker wat compromissen moeten worden gesloten. Dat gezegd hebbende, voor de meerderheid van de mensen is het zeker mogelijk om een behoorlijke hoeveelheid van beide te bereiken. Ook als je enige verlangen hebt om een sport op competitief niveau te spelen, gezond te blijven tijdens het concurreren, of gewoon explosiever wilt zijn, dan moet je training dat weerspiegelen! Atletisch trainen is niet alleen voor atleten. Het ZOU voor iedereen moeten zijn, vooral omdat kracht een van de snelst afnemende vaardigheden is naarmate we ouder worden. Drie van de kernonderdelen die ik probeer op te nemen in een programma wanneer het doel is om atletisch en krachtig te blijven, zijn:

1️⃣ Springvariaties
2️⃣ Sprintvariaties
3️⃣ Werpvariaties

+ Andere explosieve oefeningen!!

Hoewel er uiteraard VEEL meer is bij het ontwikkelen als atleet, zijn dit voor mij de kernonderdelen, vooral als het gaat om het ontwikkelen van kracht."CARDIO CONDITIONING.


De conditioning is een zeer belangrijk element en het integreren hiervan zorgt niet alleen voor atletisch vermogen, maar ook voor spieropbouw waarbij tegelijkertijd de vetverbranding flink omhoog gaat. Vergeet daarbij niet dat het hart de belangrijkste spier van het lichaam is en deze moeten we dan ook zeker trainen. 


Het element van conditioning mag absoluut niet ontbreken en zorgt voor een krachtig lichaam met een ijzersterke conditie. Er ontstaat een enorme vetverbranding, de ontwikkeling van spiermassa komt in een hogere versnelling en er is de stimulans naar meer power! De reguliere cardio training zorgt voor het uitsterven van voorgaande punten en is niet aan te raden.


Ter voorbeeld:


A) Kettlebell Swing x 10 reps

B) Squat Jumps x 5 reps

C) Plyo Push-up x 5 reps

D) Pull-up x 5 reps


CARDIO.

 

Cardio is geweldig voor de algemene gezondheid van het lichaam. Het trainen en verbeteren van het cardio vasculaire systeem is van groot belang, maar voor de vetverbranding is het niet zo belangrijk … veel mensen denken helaas nog steeds van wel en gaan daarom flink aan de slag op de cardio toestellen in de sportschool, maar met betrekking tot afvallen kun je beter kiezen voor krachttraining inclusief de conditioning en dan is de traditionele vorm van cardio niet nodig.

 

Ga naar buiten. Zonlicht en buitenlucht zijn nodig. Zo zijn bijvoorbeeld zonnestralen voedend voor zowel je lichaam als je geest. Het is goed gedocumenteerd dat mensen die in koudere, noordelijke klimaten leven en gedurende het jaar minder van de zon genieten, vele malen meer kans maken op depressies. Tevens, als je zoals de meeste Nederlanders bent, werk en leef je waarschijnlijk veel binnen. De gemiddelde persoon brengt in feite zelfs 90% van zijn/haar tijd binnen door …!

CORE STRENGTH


Een sterke en goed functionerende romp (core unit) is van groot belang voor een sterke lichaamshouding en goede prestaties. De rompspieren bestaan uit de bilspieren, heupspieren, hamstrings, buikspieren en rugspieren en deze staan allemaal met elkaar in verbinding. Voor een sterk lichaam van waaruit krachtige en explosieve acties kunnen ontstaan moet er een optimale samenwerking zijn tussen deze spieren.Ter voorbeeld


A) Pallof Press x 30 seconden 

B) Med Slam x 10 reps

C) Core x 30 seconden

D) Farmers Walk x 50 meter

E) Rope Skipping x 60 seconden


3 sets

INDELING

 

Wat is de beste indeling voor jouw training?

 

Traditioneel gezien zijn de meeste trainingsschema's tegenwoordig helaas nog steeds veelal gebaseerd op de ervaringen van de ouderwetse bodybuilders. Dit heeft geleid tot veel niet wetenschappelijk onderbouwde programma's, oftewel de 'Bro split'.

 

Hoe ziet de Bro split eruit? Maandag is international chestday met bankdrukken als hoofdgerecht. Dinsdag zijn de rugspieren met de biceps aan de beurt en dan is er nog de bekende en populaire 'schouderdag'. De routine is vrijwel altijd hetzelfde en bestaat uit de Dumbbell Press, Overhead Press, Front Raise en Side Raise. De beenspieren zijn soort van 'optioneel' en veel krachtsporters hebben blijkbaar altijd knieklachten ...

 

Tijd voor verandering!

 

Het is niet persé altijd compleet verkeerd en slecht, maar het is zeker niet de meest efficiënte en effectieve manier van trainen. Én niemand heeft als doelstelling het verspillen van tijd en geld.

 

Volg jij ook nog steeds een soort van traditioneel-spier-per-spier-bodybuilders-routine waarbij je het lichaam verdeelt in spiergroepen en per training één of twee van deze spiergroepen traint? Zo ja, dan is het de hoogste tijd voor verandering!

 

Dit zijn de betere opties:

 

1. Full Body split

 

2. Push/Pull/Lower split

 

3. Upper/Lower split

 

4. Push/Pull split

MAKE YOURSELF FIT!

 

Ik weet dat dit voor vele sporters als ‘nieuwe’ informatie is, maar tijden veranderen en veel van wat je hoort en leest in de fitness industrie is gerecyclede informatie, met name uit de oude wereld van de bodybuilding. Veel mensen houden zich nog trouw vast aan uitspraken uit de jaren 70 & 80, maar realiseren zich niet dat we al een heel stuk verder zijn qua kennis.

 

We weten tegenwoordig veel meer over de optimale manieren van trainen voor het verbeteren van je lichaamscompositie en het werken aan persoonlijke doelstellingen.

 

Train zo veel mogelijk zonder ondersteuning. Train vooral met losse materialen. Train iedere workout explosief. Richt je op samengestelde bewegingen, met name de compound oefeningen zorgen voor enorm veel resultaat. Besteed altijd aandacht aan de mobiliteit en flexibiliteit en maak gebruik van conditioning.

 

Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken, maar maatwerk middels een up-to-date movement based programma voor optimaal resultaat.

 

Sta open voor nieuwe informatie. Ga mee met de tijd. Luister niet naar de bejaarde bodybuilder in jouw lokale gym en jouw carrière in de krachttraining zal veel succesvoller zijn!

TER AFSLUITING


Vergeet en onderschat de kracht van voeding, beweging en zonlicht niet!


Op weg naar een mooi resultaat is de juiste voeding van enorm groot belang. Hier valt veel winst te behalen en dit is één van de absolute voorwaarden voor een gezond, fit en sterk lichaam. Zorg daarnaast ook voor een actieve levensstijl. Loop, wandel, fiets, tuinier en beweeg want die 60 minuten in de sportschool zijn niet veel waard als de overige 23 uur 'waardeloos' zijn.

PERSOONLIJK TRAININGSSCHEMA

 

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk.

 

Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de gym. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

 

Het is tijd voor een intelligente start van jouw trainingen. Stay healthy and get results. Start nu vanuit het EPTS systeem met jouw persoonlijke programma. Als het bereiken van succes en persoonlijke doelstellingen jouw belangrijkste motivatie is. Op weg naar resultaat en een sterk lichaam zonder klachten en blessures.

 

€ 29,95

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!