BLOG

TIP: STEADY STATE LIFTING

NO MORE CARDIO FOR FATBURN!

 

But what do you do for cardio?

 

I lift weights faster.

 

Het begrijpen van de 'Fatloss factor' op weg naar een mooie fysiek. Een afgetekende six-pack is de drijvende kracht van een atletische fysiek, maar bij het bouwen van een sterke set buikspieren komt meer kijken dan alleen sit up's en het tellen van calorieën. Integendeel, voor een six-pack denk je misschien veel buikspieroefeningen te moeten doen maar niets is minder waar.

 

Van buikspieroefeningen gaat het vet op je buik niet weg en bovendien kweek je zo niet de echte hardcore abs! Het herhaaldelijk buigen van de wervelkolom (sit up's & crunches) kan leiden tot blessures. Ondanks de populariteit van 'crunches' zijn je buikspieren en wervelkolom niet gemaakt voor zulke bewegingen!

 

De ultieme six-pack workout bestaat toch echt uit compound oefeningen als pull up's, push up's, squat, deadlift en de farmers walk!

 

De ultieme six-pack workout bestaat toch echt uit compound oefeningen als pull up's, push up's, de squat, de deadlift en de farmers walk! Daarbij is een element van conditioning om door middel van krachttraining een hoge hartslag te ontwikkelen onmisbaar! Een complex met de Olympische halter en/of een ladder is hier zelfs een zéér effectieve optie!

 

Bij het uitvoeren van compound oefeningen gebruik je veel verschillende spiergroepen tegelijkertijd en hiervoor moet het lichaam veel energie verbruiken. De vetverbranding en de stofwisseling gaan met sprongen vooruit en de caloriebehoefte na de training blijft nog vele uren hoger dan normaal, waardoor je veel opgeslagen lichaamsvet verbrandt. Door het uitvoeren van compound oefeningen is er een hogere afgifte van een aantal belangrijke hormonen. Herstelhormonen als IGF-1, testosteron en groeihormoon worden meer aangemaakt in de uren na de training. Hierdoor zullen ook andere spieren beter gaan groeien.

HET VERHAAL & DE UITLEG


De reguliere cardio is saai en niet echt de eerste optie om overtollig gewicht te verliezen, maar nog steeds kiezen enorm veel mensen juist wel voor deze steady state cardio (loopband, fiets, cross-trainer) om vet te verbranden en het werken aan een negatieve energiebalans.


De meeste sporters vinden deze vorm van bewegen saai en vervelend maar omdat men geen alternatief weet blijft een groot deel van deze mensen stug doorgaan met de huidige cardio activiteiten.


Als gezegd: er is veel vraag naar een alternatief en ik zal hier een nieuwe methode uitleggen: De Steady State Weight Lifting. Deze methode zorgt niet alleen voor een extra hoge vetverbranding maar ook voor herstel en het is een geschikte methode om te werken aan de techniek. Daarnaast gaat de volume en intensiteit van de training omhoog en er is de bevordering voor extra spiergroei.


HOW TO DO IT?


Kies een oefening voor het bovenlichaam en een voor het onderlichaam, maar let wel op dat je niet kiest voor twee pull oefeningen, bijv een row en deadlift. Dit is géén goede combinatie omdat er teveel vermoeidheid in de armen (gebrek aan grip) ontstaat en dat is hier niet de bedoeling. Kies ook voor oefeningen die jij beheerst, dit is niet de plaats en tijd om nieuwe oefeningen te proberen.


Dit zijn drie goede combinaties:


1A) Trapbar Deadlift

1B) Bench Press


2A) Back Squat

2B) Inverted Row


3A) Goblet Squat

3B) Push Up


Gebruik als gewicht 45% van jouw 1RM, of het gewicht waar je 12 correcte reps mee kan maken.  Van beide oefeningen doe je om en om 10 sets van 5 herhalingen en het is de doelstelling om dit uit te voeren zonder rust te nemen. 


Give it a try en ervaar de 'nieuwe' FATBURN!

Start nu met BECOME STRONG & AWESOME. Deze PROGRAMMA'S zijn uniek en zorgen voor KRACHT, een HOGE FATBURN én er is de opbouw en ontwikkeling van SPIERMASSA. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een SNEL, STERK en EXPLOSIEF lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. STERKER WORDEN, SPIERMASSA opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer POWER verkrijgen! Er is geen aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een SLIMME STRATEGIE en intelligent trainingssysteem. Get ready for POWERBUILDING!


€ 29,95

MAKE YOURSELF FIT. READY TO GET STARTED?

 

Ben jij op zoek naar een unieke gym met professionele begeleiding van hoog niveau dan ben je bij Eastside Performance te Nijmegen aan het juiste adres. Eastside Performance is een high quality sportschool met professionele begeleiding van hoog niveau door ervaren trainers uit de sportwereld. Wij gaan veel verder dan de reguliere, commerciële sportscholen en onze persoonlijke benadering is hierin het belangrijkste element.

 

De trainingen zijn niet voor iedereen hetzelfde: ieder aspect van de training is van persoon tot persoon weer anders en daarom is onze individuele aanpak van grote waarde. Op weg naar succes werken wij vanuit een slimme strategie en intelligent trainingssysteem bestaande uit trainingsschema’s opgesteld naar persoonlijke doelstellingen, rekening houdende met het huidige niveau en de belastbaarheid om zo (chronische) klachten en blessures te voorkomen.

 

Start nu vanuit het EPTS systeem met jouw (persoonlijke) programma. Als het bereiken van succes en persoonlijke doelstellingen jouw belangrijkste motivatie is. Op weg naar resultaat en een sterk lichaam zonder klachten en blessures. Investeer in jezelf en Make yourself FIT!

 

So what are you waiting for? Call or mail us today and get started!

 

Bel nu naar  024-3661489 of stuur een  mail naar info@eastsideperformance.nl en maak direct een afspraak voor een GRATIS introductie training bij Eastside Performance en ervaar onze unieke benadering.

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!