BLOG

FYSIEKE TRAINING VOOR VOETBALLERS

TALENT AIN'T ENOUGH!


Cristiano Ronaldo: 'Alléén de trainingen van de club op het veld zijn niet voldoende om de beste te worden.'


Tegenwoordig nemen de meeste (professionele) voetballers de trainingen steeds meer in eigen handen en één van de meest bekende spelers is uiteraard Cristiano Ronaldo. Als je over voetbal praat, denk je aan deze man. Het is een fenomeen en zijn atletisch vermogen om zowel met bal als zonder bal over het veld te bewegen is fantastisch en uniek. 


Ronaldo is STERK, SNEL en zelden geblesseerd, maar deze eigenschappen zijn NIET gratis!


Ronaldo heeft hij enorm veel tijd in zichzelf geïnvesteerd om de beste te worden. Zijn activiteiten buiten het veld worden op de voet gevolgd, maar veel voetballers hebben nog steeds de neiging om vast te houden aan de 'ouderwetse manieren' van trainen. Denk hierbij aan hardlopen, joggen, lange afstanden (50-150 meter) rennen of een slalom tussen enkele strategisch geplaatste pionnen ... dit soort activiteiten hebben weinig tot géén waarde!


De professionals zoals Ronaldo zelf, maar ook spelers als Mbappé, Lewandoski, Ibrahimovic en Haaland begrijpen dit, maar zijn wel altijd op zoek naar extra training om hun prestaties te verhogen.

DUS WAT DOET RONALDO BUITEN HET VELD?


Zijn sleutel voor succes is de vaardigheidstraining op het veld, maar vooral ook de extra fysieke training.


Alléén de trainingen met de bal en op het veld bewegen zijn NIET genoeg om sterker, sneller, explosiever en wendbaarder te worden. Daarnaast is er ook fysieke training nodig om blessures te voorkomen. Als je niks en/of te weinig doet dan is er altijd die 'mooie' garantie op een blessure en dat zal altijd slechts een kwestie van tijd zijn.


Het vergt extra werk buiten het veld om de meest dominante speler te zijn die er is. Hier zijn een paar punten die je uit de routine van Ronaldo kunt halen:


1. Kies voor extra fysieke training


Voetballers worden geboren met talent, maar dit zorgt niet voor meer power, kracht en explosiviteit. Talent zorgt ook niet voor een hogere snelheid en wendbaarheid. Van talent krijg je géén hogere startsnelheid en de kwaliteiten als acceleren en deceleren (start-stop acties) worden ook niet beter. Een aangeboren talent kan ook geen (chronische) blessures voorkomen, laat staan genezen! Én daarom is de extra sportspecifieke krachttraining een BELANGRIJK onderdeel op weg naar succes. Sneller en sterker worden. De explosiviteit en wendbaarheid vergroten met blessurepreventie als misschien wel de belangrijkste factor. Voor POWER, SNELHEID en WENDBAARHEID is meer KRACHT nodig.


2. Plyometrische oefeningen


Plyometrische oefeningen zijn onmisbaar voor een sporter. De 'bridge-between-the-gym-and-the-field' en de bedoeling is om zo snel mogelijk, zoveel mogelijk kracht te leveren. De plyometrische oefeningen zijn NIET gericht op het creëren van vermoeidheid. Het ontwikkelen van POWER is de doelstelling. Kracht omzetten naar explosiviteit en dit heet ook wel de TRANSFER. Er moet sprake zijn van een meerwaarde. Je moet trainen met een concreet doel voor ogen. In het geval van krachttraining voor voetballers wil je dat spieren zodanig worden getraind dat het de voetbalprestaties ten goede komt. De Plyometrische oefeningen zijn een geweldige methode voor sporters om EXPLOSIVITEIT & POWER te ontwikkelen. Hoger springen, sneller rennen/sprinten en meer snelheid ontwikkelen is mogelijk door wekelijks plyometrische oefeningen uit te voeren. Behaalde resultaten door middel van de plyometrische oefeningen hebben een directe TRANSFER naar de prestaties op het veld.


3. Sneller worden en de wendbaarheid (agility) vergroten


Wendbaarheid ontwikkelen is één van de meest populaire doelstellingen ... maar het is géén agility training als je van te voren al weet welke kant je op moet ... Verspil géén waardevolle tijd, energie en moeite aan oefeningen die géén transfer naar het voetbal hebben! Een supersnelle slalom door enkele strategisch geplaatste pionnen is niet nodig en ook een aantal salsa-dance bewegingen tussen rechtopstaande stokken moeten verleden tijd zijn ... De supersnelle stapjes door de speedladder zijn onzin en laat het sprinten van pionnetje naar pionnetje voor wat het is. Dit kan iedereen. Het is zonde van jouw waardevolle tijd en behoort tot de categorie bezigheidstherapie. Stop direct met deze onzin. Start met effectieve trainingen gericht op sneller worden en het vergroten van de wendbaarheid.


Je moet als speler kracht kunnen omzetten naar vermogen om zo snel mogelijk van richting te kunnen  veranderen. Het vermogen van je lichaam om die kracht te kunnen omzetten naar explosief sprinten, remmen, van richting veranderen en weer weg sprinten in een andere richting bepaald grotendeels je prestatieniveau, maar hoe doe je dit?


Om de WENDBAARHEID te verbeteren heb je op de eerste plaats meer KRACHT nodig.


Meer specifiek: het ontwikkelen van vermogen (POWER) om kracht te absorberen, dan te decelereren (excentrische kracht) om vervolgens deze kracht direct en zo snel mogelijk (isometrisch) om te zetten naar een andere richting.


Je zult zien dat dit allemaal uni-laterale oefeningen zijn. Enkele van mijn favoriete oefeningen hiervoor zijn de lunges, split squat, bulgarian squat & single leg romanian deadlift. Dit is nodig omdat sporters vooral op één been tegelijkertijd bewegen. Denk bijvoorbeeld aan de sprint en daarom is het zo belangrijk om in de sportschool ook deze eigenschappen te trainen. De specifieke kracht die je met deze oefeningen kunt ontwikkelen in combinatie met jouw sport is de echte methode om sneller te worden en de wendbaarheid te verbeteren/vergroten.


SUMMERY


Als de grootste legende uit de voetbalwereld weet Cristiano Ronaldo hoe belangrijk het is om zowel op als buiten het veld te trainen. Dus als je klaar bent om het spel te domineren en je wilt op topniveau trainen, zoek dan niet verder en kies voor het Eastside Soccer Performance System. Dit is mijn ultieme programma voor het ontwikkelen van kracht, explosiviteit, wendbaarheid en behendigheid, net zoals Ronaldo dat doet.


Willekeurig een aantal spieren trainen in de sportschool is iets compleet anders dan het volgen van sportspecifieke krachttraining middels een persoonlijke periodisering gericht op het verbeteren van jouw prestaties! 


Kortom, voetballers horen thuis in de gym maar je moet wel functioneel trainen en niet als een bodybuilder. De mooie glimmende high-tech machines zijn er NIET voor jou! Er moet een persoonlijke periodisering worden gemaakt van waaruit jij kunt werken met persoonlijke trainingsschema's.

SPORTSPECIFIEK TRAININGSSCHEMA


Meer POWER. KRACHT ontwikkelen. STERKER & SNELLER worden met BLESSURE PREVENTIE zijn de voordelen van een sportspecifiek programma.


Kies voor een sportspecifiek trainingsschema op maat om jouw prestaties naar een hoger niveau te brengen! Besteed niet alleen aandacht aan jouw sport, maar train om beter te worden. Het ontwikkelen van full body kracht maar met name de posterior chain is van groot belang voor de ontwikkeling van POWER en SPEED. Het ontwikkelen van extra spiermassa is vaak wenselijk maar overall is de doelstelling wel om ATLETISCH te blijven.


Géén bodybuilding-achtige ontwikkelingen zijn nodig, maar een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat.


Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Meer snelheid en power om beter bestand te zijn tegen jouw tegenstanders en tegen (chronische) blessures. Zorg voor het verbeteren van jouw skills door extra fysieke trainingen en geef blessures geen kans.


€ 29,95

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!