BLOG

IN MUSCLE WE TRUST

SHOW & GO


Resultaat door effectieve trainingen vanuit een intelligent systeem!


Als trainer bij Eastside Performance te Nijmegen werk ik niet met de high-tech machines. Alles is 'old school' met een moderne coating. Olympische halters, diverse specialty bars, dumbbells, kettlebells, medicine- en slam ballen, plates, weerstandsbanden, de prowler en nog veel meer zijn de materialen waar enorm veel resultaat mee te behalen is.


Allround trainen op atletische kracht, spierkracht, snelheid, reactievermogen en conditie.


Je zult versteld staan van hoe efficient je kunt trainen en hoeveel resultaat je boekt en daarbij zal de motivatie groeien en wordt het makkelijker vol te houden ... En hoe aantrekkelijk die high-tech apparatuur in je sportschool ook glimt, veel fitter zul je er niet van worden. Met zittend trainen belast je bovendien je rug en gewrichten meer dan nodig ... En het lukt apparaten niet om natuurlijke bewegingspatronen uit het dagelijks leven en/of sport na te bootsen.


Ga ‘back to basic’ met natuurlijke bewegingspatronen met losse materialen als halters, dumbbells, kettlebells en medicine ballen.


Bereik een sterk, fit en blessurevrij lichaam d.m.v. functionele krachttraining.


Sterker worden, sneller worden, spiermassa opbouwen, het stimuleren van nieuwe spiergroei, het vergroten van flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit, een hoge vetverbranding creëren en de eigenschappen van een atleet ontwikkelen is de wens van vele gym bezoekers!


Het combineren van 'show and go' met functionele kracht is het succes waar men naar streeft en dit alles zonder (chronische) blessures is een resultaat waar je géén nee tegen zegt, maar is het mogelijk om dit resultaat te behalen? Absoluut, maar veel mensen zijn vergeten wat natuurlijk bewegen is. Ze sporten, maar missen de natuurlijke manier van bewegen zoals kinderen dat doen. Het geheugen van het 'natuurlijk bewegen' moet weer worden aangewakkerd, want het vormt de basis van alles wat je doet.


STERK, SNEL EN ATLETISCH


Voor een sterk, snel en atletisch lichaam zonder klachten en blessures moet je kiezen voor oefeningen die zorgen voor power, kracht, explosiviteit en stabiliteit waarbij het element van conditioning onmisbaar is.


Kracht is de basis voor een sterk lichaam zonder klachten.


Maak gebruik van losse materialen en kies voor compound oefeningen als de bench press, pull up, deadlift, squat en de bent over row. Kracht is de belangrijkste factor, maar het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen en gebouwd om snelheid en explosiviteit te leveren! Denk hierbij aan activiteiten als sprinten, springen en gooien.


Sterk zijn is enorm saai als je niet snel en explosief kan bewegen.


Om sterk en gespierd te worden en een groot uithoudingsvermogen in functionele kracht op te bouwen moet je trainen als een atleet, niet als een 85-jarige schaakkampioen! 

IS HIGH-TECH ANY GOOD?


Stap een beetje fitnesscentrum binnen en je begeeft je in een oase van futuristische krachtapparatuur van (duur) Italiaans design en state-of-the-art cardio machines uitgerust met een eigen audio- en video installatie. Wandelend langs al die 'mooie' glimmende machines is het erg verleidelijk om je hand langs het staal te laten glijden of even met je vingers in de lederen zittingen te duwen. Het lijkt wel een science fiction film ...


Maar toch maken deze moderne, mooi vormgegeven apparaten niet dat je efficiënter traint en/of meer resultaat boekt. Integendeel, veel mensen die zich aanmelden bij een sportschool haken weer af. Een rondje langs de apparaten waarbij je braaf drie sets van 10 herhalingen doet, blijkt op den duur te saai. En rennen op de loopband is een paar keer leuk, maar daarna heb je de televisie nodig om je door die twintig minuten heen te slepen. Dit is niet motiverend en de resultaten blijven uit.


Waarom lukt het niet om ondanks die geweldige high-tech apparaten fit te blijven?


Wat kunnen we anders doen om trainen zowel motiverend als efficiënt te maken?


FUNCTIONEEL TRAINEN IS HET ANTWOORD!


Functioneel trainen, waarbij niet het apparaat maar het menselijk lichaam en zijn natuurlijke bewegingspatronen de basis vormen. Trainen met losse materialen als halters, dumbbells, kettlebells, ballen en kettingen i.p.v. op apparaten die al minstens de helft van het werk doen. Je traint en stimuleert de natuurlijke bewegingspatronen, je gebruikt meerdere (grote) spiergroepen tegelijk en je ontwikkelt stabiliteit en coordinatie.


De beloning: een lichaam dat minder blessure gevoelig en dus hoger belastbaar is, een hoog calorieën verbruik en een kracht en conditie die met sprongen vooruitgaan. Want hoewel vaak de tweedeling wordt gemaakt tussen kracht en cardio, train je met functionele training beide en met betrekking tot de cardio spreek ik liever van conditioning.


Waarom?


Bij cardio denken we nog steeds aan de loopband en de saaie sessies op de home trainer en bij conditioning train je meerdere spiergroepen tegelijkertijd en bij voorkeur met krachttraining; hierdoor zal je hartslag flink stijgen en is dit een efficiente manier om zowel je spieren als uithoudingsvermogen te trainen. Daarbij krijgt ook de vetverbranding een enorme boost en zal de stofwisseling continu in de hoogste versnelling staan! Máár dat is overigens geen nieuwe ontdekking!


Veel (top)sporters, coaches en trainers onderkennen al jaren de vele voordelen van functionele training alleen de huidige reguliere sportscholen willen ons anders doen geloven. Waarom? Het is veel makkelijker om een loopband uit te leggen ...

TRAIN JE ZWAKSTE SCHAKEL VOOR BETERE PRESTATIES ÉN GEBRUIK GEEN MACHINES

 

Bij elke vorm van sport kun je een blessure oplopen. Door je zwakste schakel te traceren (meestal de schouder, knie of onderrug) kun je blessures voorkomen. Trainen op apparaten lijkt daarbij de meest 'veilige' manier van trainen, maar de niet-functionele bewegingen die je zo maakt, in combinatie met de hoeveelheid gewicht die je eraan hangt, kunnen juist gewrichtsblessures veroorzaken.

 

De huidige ‘bodybuilders’ trainen hun spieren veelal met gebruik van machines en geïsoleerd om ze groter en sterker te maken. Eigenlijk was bodybuilding vroeger, toen er nog veel met losse gewichten getraind werd, een stuk functioneler dan tegenwoordig. Inmiddels is er voor iedere spier een apparaat bedacht om die ene spier geïsoleerd mee te trainen. Voor het beoefenen van andere sporten of je dagelijkse bewegingen heeft dat géén zin.

 

Je moet juist bewegingen trainen die ook in het dagelijks leven terugkeren. Dat houdt je scherp; je hersenen werken niet met afzonderlijke spieren, maar met bewegingen van meerdere spiergroepen tegelijkertijd. Bij trainen op apparaten worden alleen de prime movers getraind en kleine stabiliserende spieren nauwelijks. Zo ontstaat er juist een disbalans tussen de spieren, met een blessure als gevolg ...

 

Misschien kun je op een apparaat '200 kilo' met je benen wegduwen, maar als je met een zware koffer de trap op moet, ga je door de je rug. Jouw been- en bilspieren zijn dankzij het apparaat weliswaar sterker geworden, maar je onderrug niet ...

 

Bij de squats train je de benen, billen en onderrug. Bij deze oefening is je onderrug zelfs de zwakste schakel; het gewicht dat je kunt wegduwen wordt bepaald door de kracht in je onderrug. Dat betekent dat je benen en billen pas een bepaald gewicht kunnen verzetten als je rug dat gewicht aankan.

 

Bij het uitvoeren van de squats word de onderrug steeds sterker en kan je meer gewicht gebruiken en dat zal dus niet gebeuren als je op machines traint ... daar blijft de onderrug zwak en kan er zelfs een hernia ontstaan!

SPRINTEN: DE ECHTE MAATSTAF VOOR FITNESS

 

Het rennen van lange afstanden (lees: hardlopen/joggen) zorgt er uiteindelijk voor dat je minder gewicht kunt tillen. Jouw spiermassa wordt aangesproken om energie te genereren om het lopen zolang vol te kunnen houden. Terwijl sprinten jouw kracht juist doet toenemen. Wil je bij een marathon een scherpere tijd neerzetten, dan moet je lichaamsgewicht minimaal zijn, net zoals je spiermassa. Om je tijd op de 100 meter scherper te stellen, moet je juist spiermassa kweken, vet verliezen en explosieve kracht opbouwen, door speciale oefeningen.

 

Om sneller te lopen moet je jouw relatieve lichaamskracht laten toenemen, daartoe moet je kracht toenemen in verhouding tot je lichaamsgewicht. Dit kan je bereiken door spiertoename of vetafname, of idealiter beide. En je moet je sprinttechniek verbeteren, door technische oefeningen.

 

Concluderend kan je stellen dat sprinttraining zorgt voor verbetering van snelheid, kracht, spierconditie, coördinatie en flexibiliteit. Klinkt toch als een perfecte vorm van fitness! Daarmee wil ik duursporters absoluut niet tekort doen; daar worden beslist indrukwekkende prestaties neergezet. Het enige dat ik stel is dat dit niet de weg is naar een indrukwekkend, atletisch lichaam, iets wat meestal wel het doel van training in de sportschool is en dit kunnen we bereiken met Strength & Conditioning trainingen.

 

Middels Strength & Conditioning combineren we nadrukkelijk de ontwikkeling van zowel kracht als snelheid, door het afwisselen van sprintoefeningen met allerlei krachtoefeningen, waarbij we steeds de nadruk leggen op een zo hoog mogelijke belasting in een zo kort mogelijke tijd.

 

Dat ons lichaam biologisch meer ontworpen is voor een serie korte sprints, dan langdurig hardlopen, is dan ook de oorzaak dat intervaltraining zoveel effectiever is dan langdurig gelijkmatig hardlopen. Om die reden is spinning (zoals bij onze indoor cycling) met z’n afwisseling ook zo effectief. En dat levert ons het lichaam op dat we kennen van de atleten die deelnemen aan de Olympische 100 meter! Of in elk geval kunnen we erbij in de buurt komen en op dezelfde manier trainen!

MAKE YOURSELF FIT. READY TO GET STARTED?


Ben jij op zoek naar een unieke gym met professionele begeleiding van hoog niveau dan ben je bij Eastside Performance te Nijmegen aan het juiste adres. Eastside Performance is een high quality sportschool met professionele begeleiding van hoog niveau door ervaren trainers uit de sportwereld. Wij gaan veel verder dan de reguliere, commerciële sportscholen en onze persoonlijke benadering is hierin het belangrijkste element.


De trainingen zijn niet voor iedereen hetzelfde: ieder aspect van de training is van persoon tot persoon weer anders en daarom is onze individuele aanpak van grote waarde. Op weg naar succes werken wij vanuit een slimme strategie en intelligent trainingssysteem bestaande uit trainingsschema’s opgesteld naar persoonlijke doelstellingen, rekening houdende met het huidige niveau en de belastbaarheid om zo (chronische) klachten en blessures te voorkomen.


Start nu vanuit het EPTS systeem met jouw (persoonlijke) programma. Als het bereiken van succes en persoonlijke doelstellingen jouw belangrijkste motivatie is. Op weg naar resultaat en een sterk lichaam zonder klachten en blessures. Investeer in jezelf en Make yourself FIT!


So what are you waiting for? Mail us today and get started!


Stuur ons een  mail en maak direct een afspraak voor jouw GRATIS introductie training bij Eastside Performance en ervaar onze unieke benadering.

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!