BLOG

SPORTSPECIFIEKE KRACHTTRAINING: BETTER. STRONGER. FASTER. IT'S A CHOICE!

BETTER. STRONGER. FASTER. IT'S A CHOICE!


Als sporter kun je enorm veel voordeel behalen door middel van sportspecifieke krachttraining.


Vele sporters beseffen nu ook steeds meer dat krachttraining en sportspecifieke programma’s voor meer kracht, explosiviteit, snelheid en wendbaarheid onmisbaar zijn om zichzelf beter voor te bereiden op de keiharde concurrentie tijdens het sportseizoen.


Sterker worden, een toename van power (kracht x snelheid), het ontwikkelen van explosiviteit en snelheid, meer stabiliteit en mobiliteit, een verbetering van het kracht-uithoudingsvermogen, een betere coördinatie en balans, blessure preventie en een sneller herstel zijn mogelijk door sportspecifieke trainingen te volgen.


Een belangrijke voorwaarde is wel dat de sportspecifieke training nooit de sport negatief mag beïnvloeden.


De sportspecifieke trainingen zijn altijd bedoeld ter ondersteuning.


De sportspecifieke training is middels een innovatieve methode om atletisch vermogen op te bouwen met een sterke focus op de individuele doelen van de sporter.


DE VOLGENDE ZAKEN KOMEN AAN BOD:


Het vergroten van (maximale) kracht en de power output (kracht x snelheid), het vergroten van de snelheid en explosiviteit & het efficiënter leren bewegen (biomechanica).


Daarnaast is er aandacht voor de lineaire en laterale snelheidsontwikkeling inclusief de voetsnelheid en de agility. Wij besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van explosiviteit en power. Deze oefeningen zijn onderdeel van functionele krachttraining met aandacht voor het opbouwen van sportspecifieke uithoudingsvermogen.


De flexibiliteit en mobiliteit verbeteren we door self myofascial release technieken en door het toepassen van verschillende manieren van stretching voor de overactieve spiergroepen. Daarbij is er zeker de nodige aandacht voor de mobiliteit van gewrichten en de activatie van onderactieve spiergroepen. Om blessures te voorkomen identificeren wij de asymmetrieën in het lichaam zodat we deze ook kunnen wegwerken.


De belangrijkste doelstelling van een volledige conditionering, inclusief de fysieke, technische, tactische en psychologische aspecten van training, is het verbeteren van het vermogen van de sporter om groots te presteren. Sportspecifieke krachttraining is daarbij een zeer belangrijk en onmisbaar onderdeel.

SPORTSPECIFIEKE KRACHTTRAINING IS ONMISBAAR

 

Kracht is voor de meeste sporten een onmisbare factor, met name bij kracht- en snelheid gerelateerde sporten is het een prestatie bepalende factor. Kracht is nodig om snelheid te maken en om snelheid te kunnen houden, maar het is slechts één van de vijf grondmotorische eigenschappen die een sporter moet bezitten om optimaal te kunnen presteren.

 

Als één van deze prestatiebepalende eigenschappen onvoldoende ontwikkeld is, blijven de prestaties achter.

 

Het is dus belangrijk om niet alleen kracht te ontwikkelen, maar ook de spieren te 'leren' die kracht op het juiste moment te kunnen omzetten in snelheid.

 

DE PRESTATIES IN DE SPORT ZIJN FENOMENAAL VERBETERD

 

Bijvoorbeeld, twintig jaar geleden woog de gemiddelde American Football lineman 110 kilo en deed hij 5,2 sec over 40 meter. Het werd aangenomen dat de genetische limiet voor een speler bijna bereikt was. Nu doen running backs die wegen wat running backs vroeger wogen 4,4 seconden over 40 meter! Krachttraining heeft de meest positieve bijdrage geleverd aan dit type verbetering.

 

Tegenwoordig beïnvloedt krachttraining iedere sporter in het land, ongeacht de sport, man of vrouw. Sporters beseffen nu steeds meer dat krachttraining en sportspecifieke programma’s voor meer kracht, explosiviteit, snelheid en wendbaarheid onmisbaar is om zichzelf beter voor te bereiden op de keiharde concurrentie tijdens het sportseizoen.

KRACHT X SNELHEID = VERMOGEN

 

Niet lang geleden dachten de meeste coaches nog dat krachttraining zou leiden tot te gespierde sporters, wat nadelig zou zijn voor een goede techniek. Maar het is nu ondertussen wel bewezen dat sportprestaties direct of indirect afhangen van de kwaliteiten van spierkracht.

 

We moeten bedenken dat kracht de fundering is voor letterlijk alle andere sport kwaliteiten.

 

Bijvoorbeeld, als je geen goede relatieve lichaamskracht hebt (kracht in relatie tot je lichaamsgewicht), zul je nooit snel kunnen rennen. Dit komt door het feit dat alle aspecten van een goede ren techniek veel spierkracht vereisen.

 

Met andere woorden, als je niet goed je knieën kunt heffen, je geen goede houding hebt bij het zwaaien van de armen en geen goede afzet hebt, kun je niet snel zijn! En dit is slechts een enkel voorbeeld.

 

Veel universitaire studies hebben eveneens een hoge correlatie gevonden van springvermogen en behendigheid in relatie tot de relatieve lichaamskracht. Dit betekent dat een sporter die sterk is voor zijn lichaamsgewicht het vermogen heeft om hoger te springen en sneller te bewegen, in vergelijking met hun zwakkere tegenhanger.

 

De belangrijkste doelstelling van een volledige conditionering, inclusief de fysieke, technische, tactische en psychologische aspecten van training, is het verbeteren van het vermogen van de sporter om groots te presteren. Krachttraining is daarbij een zeer belangrijk en onmisbaar onderdeel.

 

De primaire functie van de meer dan 600 spieren van ons lichaam is om samen te trekken (korter te worden in lengte) om lichaamsdelen te bewegen. En onthoud dat alleen de spieren kunnen aanzetten tot beweging.

 

Hoe sterker de spieren en hoe krachtiger het samentrekken, hoe sneller de sporter zal rennen, hoe hoger hij zal springen, hoe verder hij zal gooien, trappen, en hoe harder hij zal slaan. Zo simpel is het eigenlijk!

BLESSURE PREVENTIE


Een additionele bonus van sportspecifieke krachttraining is het voorkomen van blessures.


Sporters die aan krachttraining doen, hebben de neiging veel minder blessures te hebben. Dit komt doordat krachttraining de spierhechtingen versterkt en de dichtheid van de botten in de buurt van de oorsprong van de spier vergroot. En als een blessure zich voordoet bij een sporter die goede krachttraining heeft gedaan, zal het waarschijnlijk niet ernstig zijn en heeft het de neiging om sneller te genezen.


Een effectief sportspecifiek programma is het laatste puzzelstukje van jouw succes!


Wij maken gebruik van een proces bestaande uit drie stappen om betere sporters te ontwikkelen.


1. Wij beoordelen en testen het lichaam in een sportspecifieke omgeving. Het is ons doel om uit te zoeken hoe jij beweegt om zo, in combinatie met jouw sterke en zwakke punten, een op maat gemaakt programma te creëren.


2. Wij ontwikkelen een individueel programma dat specifiek is ontworpen voor de sporter. De behoeften van sporters hangen uiteraard sterk af van de sport die beoefend wordt en daarin de persoonlijke doelstellingen. We zullen een programma creëren dat hun doelen als sporter bevat en deze combineert met de specifieke onderdelen die nodig zijn om hun sportprestaties naar een hoger niveau te tillen.


3. Wij hebben de gym en de coaching! Het beste programma op papier is niets waard zonder goede coaching. Met een oog voor detail voor iedere beweging zorgen wij ervoor dat jij alles met een goede techniek uitvoert.

JOIN THE EASTSIDE SOCCER ACADEMY


Sportspecifieke krachttraining voor voetballers is nodig. Het omzetten van STRENGTH, POWER & SPEED naar prestaties. Het vergroten van (maximale) kracht en de POWER output. PLYOMETRISCHE oefeningen voor de transfer naar de sport. Het vergroten van de SNELHEID en EXPLOSIVITEIT. Geef blessures geen kans. DOMINATE your sport and get soccer STRONG!


Géén bodybuilding-achtige benadering maar een up-to-date sportspecifiek movement based programma specifiek voor voetballers. Om jezelf naar een hoger niveau te brengen én blessures te voorkomen is het ontzettend belangrijk dat je werkt aan de ontwikkeling van meer SNELHEID, POWER, EXPLOSIVITEIT en KRACHT. De fysieke krachttraining is hierbij een onmisbaar element.


Je kunt de BESTE SPELER ter wereld zijn maar als je (regelmatig) GEBLESSEERD bent dan kun je niks laten zien. Geef blessures géén kans door je lichaam zo goed te trainen dat er voor jou geen weken bivakkeren op de bank bijzit. STERKER WORDEN en het vergoten van de POWER OUTPUT maken het lichaam veel beter bestand tegen de invloeden van buitenaf.


Het is tijd om indruk te maken en te vechten voor je plek, want als jij dat niet doet, doet iemand anders het wel!


Ben je benieuwd naar onze werkwijze? Bel nu naar  024-3661489 of stuur een  mail en maak direct een afspraak voor de GRATIS TRY OUT bij de Eastside Soccer Academy.


Bron: https://www.eastsidesocceracademy.nl/


So what are you waiting for? Call or email us TODAY and get started! Hope to see you soon!

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!