BLOG

TIP: DE 18 REP RUSSIAN PULL UP CHALLENGE

BECOME STRONG, FAST, EXPLOSIVE & AWESOME!


The Russian Special Forces Challenge. They wore body armor but you can just use a belt or vest to add weight. Here's how to do it.


Het is de doelstelling om 18 pull up's te doen met een extra 10 kilo aan gewicht!


Als jij deze challenge kan volbrengen, dan zal je de eigenaar zijn van een ontzettend sterke grip, rugspieren in V-stijl en serieuze biceps.


In de wereld van de krachttraining is deze methode populair gemaakt door de rus Pavel Tsatsouline, maar het was daadwerkelijk een test voor de Russische Special Forces. Deze gasten moesten 18 pull up's met een 10 kilo kettlebell kunnen uitvoeren, omdat zij continu kogelvrije vesten van 10 kilo moesten dragen. Het is een beest van een test en vraagt enorm veel (maximale) kracht en uithoudingsvermogen is nodig.


HOW TO DO IT


Gebruik net als de russen een 10 kilo kettlebell en hang deze als extra gewicht aan een riem, maar tegenwoordig kun je ook een gewichtsvest of extra chains gebruiken. De doelstelling is het behalen van 18 reps, uiteraard zonder rust. But this is hard! Very hard ...


HOW TO GET BETTER


Is het nog niet mogelijk? Doe twee keer per week de Weighted pull up's in het begin van de training. Vervolgens is het belangrijk om kracht/uithoudingsvermogen (endurance) te vergroten. Dit kan je doen door jouw training te eindigen met een total rep goal van 40 pull up's.


Meerdere sets met een correcte techniek zijn nodig en de bedoeling is om NIET tot spierfalen (failure) door te gaan. Laat altijd één of twee reps in de tank. Probeer 10x4, 8x5, 5x8 of 4x10. Alles is goed als je maar een correcte techniek gebruikt om de 40 reps te behalen in meerdere sets.

BECOME STRONG, FAST, EXPLOSIVE & AWESOME!


Na jaren van experimenteren en het volgen van commerciële trends van 'part-time-polo-dragende-kantoor-slungels' is het tijd om terug te gaan naar de BASIS. De tijd van complexe fitnessprogramma's en nieuwe trendy multi-media technische hoogstandjes moeten verleden tijd zijn! We moeten terug naar de BASIS en niet naar de sauna die automatisch warm word als jij de deur van de Health-club open maakt!


Stel jezelf de volgende vraag: 'Wat werkt nou echt?'


Fitnessprogramma's die gebaseerd zijn op 'old-school' en 'hardcore' trainingen met gebruik van (veel) losse materialen, uiteraard het eigen lichaamsgewicht en géén machines! Gyms met losse materialen die (soms) meer lijken op een bunker dan op een luxe Health club. Old school technieken van lang geleden komen weer samen. In deze no-nonsense aanpak worden fitness oefeningen gereduceerd tot de essentie: Functionele oefeningen die de grootste transfer hebben op andere takken van sport en ons dagelijks leven!


Start nu met jouw programma || Terug naar de basis = old school || Het is tijd voor een intelligente (re)start van jouw trainingen || Stay healthy and get results || In MOVEMENT we TRUST!


Dit programma is gericht op Power, Hypertrophy en Endurance || Get ready for POWERBUILDING || Het programma duurt 8 weken en is herhaalbaar || Er is een upper body push, lower body, upper body pull & conditioning dag

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!