BLOG

TIP: DE COMPOUND SUPERSET TRAINING

BECOME STRONG, FAST, EXPLOSIVE & AWESOME!


Combineer oefeningen voor non-stop spiergroei.


Een zeer succesvolle methode uit de ‘oudheid’, die je tegenwoordig niet veel meer ziet, is de compound set training. Het is een soort van superset training, maar bij het toepassen van de reguliere supersets zie je meestal de combinatie van twee verschillende spiergroepen, zoals bijvoorbeeld biceps met triceps en/of borst met rug.


Bij een compound superset training bestaat één set uit twee oefeningen voor dezelfde spiergroep en/of beweging. De belangrijkste voordelen:


1. Dit zorgt voor totale spieruitputting


2. Deze methode is uitermate geschikt als hypertrofie (spiergroei) de doelstelling is


DEADLIFT/PULL UP


Één van mijn favoriete compound sets is de deadlift gecombineerd met de pull up. Kies voor 4 sets van 8 reps. Er is géén rust tussen de oefeningen, maar wel na een set. 30 tot 60 seconden is okay.

UPDATE: COMPOUND TRI-SET


Mijn mailbox explodeerde 😁😁 toen ik dit artikel via Social Media had gedeeld ... en daarin ging ik ook nog een stap verder door SPRINTS als derde oefening toe te voegen! Dit ziet er als volgt uit:


A1) Deadlift - 8 reps

A2) Pull up - 8 reps

A3) Sprint - 20 meter


Reminder: Waarom sprinten?


SPRINTING CREATES A SUPERHERO PHYSIQUE!


You build powerful hamstrings and glutes, and no other exercise will blast off body fat faster. Working sprints into your current routine doesn't need to be hard. Sprinting 2-3 times per week will give you the maximum benefits.


Sprinten is één van de vergeten sleutels tot succes om sterker te worden en ook als je (meer) spiermassa wilt opbouwen is sprinten nodig! Sprinten zorgt voor een sterker lichaam en voor de ontwikkeling van (extra) spiermassa!


Een aantal sprint sessies na de reguliere warming up activeert het centrale zenuwstelsel en sprinten is een krachtige en effectieve methode gericht op een hoge vetverbranding, dit in tegenstelling tot de slow-boring-cardio ... waarvan we allemaal moeten weten dat cardio sucks!


Sprinten is een vorm van beweging die je moet blijven doen omdat het lichaam hiervoor gemaakt is.


Helaas zie je naarmate we ouder worden dat deze vormen van beweging verdwijnen, we doen dit simpelweg niet meer! Het doen van alleen maar krachttraining is echt niet genoeg! Maar ondanks de vele voordelen van sprinten zijn er toch weinig mensen die voor deze activiteit kiezen. In plaats daarvan zie je deze mensen wel veel tijd verspillen op de saaie cardio apparaten. Als wandelende zombies gaan mensen door hun routine en ze kunnen niet wachten tot de timer aangeeft dat ze klaar zijn met deze geestdodende activiteit.


Het verspillen van waardevolle tijd levert ook amper iets op met het oog op de calorie verbranding ... Waarom blijft men toch kiezen voor de apparaten die niet voor niks moeten worden voorzien van tv en wifi omdat het zo enorm saai is.


Kies voor een echte activiteit als sprinten! Er is veel meer resultaat en je voelt dat je leeft. Tijdens het uitvoeren van enkele sprintsessies is er ook niet eens tijd om ergens aan te denken en/of om in slaap te vallen!


Give it a try! En geef jouw trainingen een boost naar de next level.


Keep it simple, train hard, train smart and be happy!


The end.

BECOME STRONG AND AWESOME


Probeer het zelf en ervaar deze killer combi uit part 3 van 'Become Strong & Awesome'. Ben jij op zoek naar resultaat en houd jij van deze manier van trainen, kies dan voor één van de beste programma’s die ik ooit heb ontwikkeld: Become strong & awesome! Reeds vele honderden sporters hebben dit programma met veel succes gevolgd.


Géén old school bodybuilding split maar een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele-slaapverwekkende-cardio-activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door strength & conditioning trainingen met een hoge intensiteit. Look good. Be strong. Be fast. Be flexible & Be happy!


Start nu met BECOME STRONG & AWESOME: zoals gezegd, geen typisch fluffy poodle bro split maar een uitgebalanceerd programma bestaande uit de nieuwste en meest effectieve strategieën vanuit de wetenschap gecombineerd met de ervaringen van de beste trainers uit de fitnesswereld.


SUMMERY


Train hard. Train smart. Good things happen when you simply get stronger. Kracht is de meest belangrijke factor op weg naar een mooi resultaat zonder klachten. Bij twijfel, wordt sterker!


Het EPTS systeem staat gegarandeerd voor resultaat. Honderden sporters hebben de afgelopen jaren het EPTS systeem met veel succes gebruikt en ongeacht jouw niveau en doelstelling kun je altijd starten vanuit ons systeem. Start nu vanuit het EPTS systeem met jouw programma. Als het bereiken van succes en persoonlijke doelstellingen jouw belangrijkste motivatie is. Op weg naar resultaat en een sterk lichaam zonder klachten en blessures. Investeer in jezelf. Make yourself FIT!


€ 29,95

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!