BLOG

TIP: DOE DE AB WHEEL ROLL OUT VOOR EEN STERKE CORE

AB WHEEL: OLD SCHOOL MAAR ZEER EFFECTIEF


Ontwikkel sterke rompspieren en geef blessures géén kans!


Geef blessures géén kans door je lichaam zo goed te trainen dat er voor jou geen weken bivakkeren op de bank bijzit. Sterker worden en het vergoten van de power output maken het lichaam veel beter bestand tegen de invloeden van buitenaf.


Een krachtig, sterk en atletisch lichaam ontwikkelen. Sneller en sterker worden. Meer explosiviteit en power. Het risico op een blessure zo klein als mogelijk maken: De posterior chain is essentieel voor het behalen van deze doelstellingen en verantwoordelijk voor een atletisch lichaam met veel vermogen.


Een sterke en goed functionerende romp (core unit) is van groot belang voor een sterke lichaamshouding en goede prestaties. De rompspieren bestaan uit de bilspieren, heupspieren, hamstrings, buikspieren en rugspieren en deze staan allemaal met elkaar in verbinding. Voor een sterk lichaam van waaruit krachtige en explosieve acties kunnen ontstaan moet er een optimale samenwerking zijn tussen deze spieren.


DE AB WHEEL ROLL OUT


De ab wheel roll out is net als de squat een compound oefening en één van de zwaarste oefeningen voor de buikspieren die er bestaat. Deze 'old school' oefening is zelfs een 'positieve aanslag' op de buikspieren en daar kan geen andere oefening aan tippen! Note: Niet geschikt voor beginners. Op weg naar de ab wheel rollout moet je beginnen met de reguliere core strength & stability en daarna is de swiss ball rollout de optie waar je mee kan beginnen.


ANTI EXTENSION


Het doel van anti-extensie oefeningen is om extensie door de lumbale wervelkolom te weerstaan. Maar anti-extensie is één van de slechtst of zelfs de slechtst uitgevoerde onderdelen van core strength training. Het is blijkbaar heel moeilijk voor mensen om een oefening uit te voeren waarbij geen beweging is. De meeste mensen zouden baat hebben bij het correct uitvoeren van basale oefeningen, zoals front planks en push up's, waarbij een PVC buis wordt gebruikt om in een neutrale houding te komen. Na verloop van tijd kun je verdergaan met meer uitdagende variaties als bal- of ab wheel rollouts, of zelfs instabiele progressies als blaststrap en TRX fallouts, flutters en Miyagis, etc. Het belangrijkste onderdeel is duidelijk: Je moet de wervelkolom neutraal houden en je lumbale wervelkolom niet laten overstrekken!


SUMMERY


Kies voor sportspecifieke krachttraining bij de Eastside Soccer Academy om jouw prestaties naar een hoger niveau te brengen! Zorg voor het verbeteren van jouw skills door extra fysieke trainingen en geef blessures géén kans!


De Eastside Soccer Academy is gericht op spelers, coaches en trainers die serieus zijn in het verbeteren van hun algehele performance. Wij helpen voetballers te doen waar zij het beste in zijn, door te doen waar wij het beste in zijn. Power, strength en speed zijn voor een voetballer de sleutel naar succes. Een sterke speler kan sneller rennen, hoger springen, harder schieten, heeft een betere wendbaarheid en is beter bestand tegen blessures.


Als je jezelf naar een hoger niveau wilt brengen is het dus ontzettend belangrijk dat je werkt aan de ontwikkeling van jouw snelheid, power en kracht.  Het is tijd om indruk te maken en te vechten voor je plek, want als jij dat niet doet, doet iemand anders het wel. Bereid je voor en train op het hoogste niveau om te veranderen van een goede speler in een briljante speler. Krachttraining is essentieel om het hoogste niveau te behalen en om blessures te voorkomen.


Vanuit onze visie werken wij met een dynamische trainingsmethode gericht op het vergroten van de maximale kracht, explosiviteit en snelheid maar je bent slechts zo sterk als jouw zwakste schakel dus daarbij besteden wij veel aandacht aan het verhelpen en voorkomen van blessures.


Wil jij werken aan jouw persoonlijke doelstellingen en ben je benieuwd naar onze werkwijze?


Lees hier mijn artikel over het ontwikkelen van de perfecte atleet of stuur ons een  mail om direct te starten met jouw GRATIS try out bij de Eastside Soccer Academy.


Hope to see you soon,


Patric Verhoeven 

SOCCER HOME PACK: UPGRADE YOUR POWER


Kies voor een sportspecifiek trainingsschema op maat om jouw prestaties naar een hoger niveau te brengen! Besteed niet alleen aandacht aan jouw sport, maar train om beter te worden. Zorg voor het verbeteren van jouw skills door extra fysieke trainingen en geef blessures geen kans.


Wil jij thuis trainen om jouw prestaties naar een hoger niveau tillen dan is dit programma voor jou de Way-to-go! Dit programma is specifiek ontwikkeld voor meer power, kracht en snelheid en zal worden geleverd inclusief trainingsmaterialen ... // Start nu met jouw programma

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!