BLOG

TIP: DOE DE COPENHAGEN PLANK EN VOORKOM EEN LIESBLESSURE

PREHAB IS BETER DAN REHAB


Voetbal is een sport waarbij relatief veel liesblessures voorkomen.


De laatste tijd zijn er steeds meer voetballers die een liesblessure hebben opgelopen en daardoor weer veel tijd op de bank moeten doorbrengen in plaats van op het mooie gras. Hoe kan dit? En wat kun je doen om deze blessure te voorkomen.


MEER OVER DE LIESBLESSURE


De term liesblessure is een verzamelnaam voor alle vormen van pijn in je lies. Dat kan een blessure van de aanvoerende spiergroepen zijn, een scheuring van een van de spieren in je liesregio of een liesbreuk. Eén ding hebben al die blessures gemeen: ze kunnen knap vervelend en behoorlijk hardnekkig zijn.


Meestal is een liesblessure een chronische blessure aan de binnenkant van je lies, waar de aanvoerende beenspieren zitten. De eigenlijke blessure zit in de spierpeesaanhechting en/of in de spierbuik. Zodra je gaat sporten voel je de pijn, die minder wordt na de warming up en weer toeneemt als je klaar bent met je training.


OVERBELASTING


Zoals gezegd ontstaat een liesblessure meestal door overbelasting van de spieren en pezen die aanhechten in je lies, zoals de spieren die je been naar binnen bewegen, de spieren die je heup buigen en de rechte en schuine buikspieren. Dat kan leiden tot een ontstekingsreactie, maar net als bij vele andere blessures is het altijd lastig om één bepaalde oorzaak aan te wijzen en in vele gevallen zijn er ook meerdere factoren die uiteindelijk zorgen voor de blessure. Maar, bij elke blessure zijn er wel specifieke punten die een grote kans geven op een bepaalde blessure en in het geval van de liesblessure is het lower crossed syndrome een grote boosdoener. 


TE ZWAKKE ROMPSPIEREN: LOWER CROSSED SYNDROME


Het lower crossed syndrome is in essentie de verzwakte en inactieve bil- en buikspieren, vooral de transversus abdominus, deze spieren zijn zwak en inactief. Aan de andere kant van het spectrum zijn de heupflexoren en de spinal erectors (rugspieren) extreem strak gespannen. Niet alleen een blessure is het gevolg maar ook een stagnatie met betrekking tot andere doelstellingen als snelheid, kracht en explosiviteit.


Zoals gezegd begint elke beweging van het lichaam bij de rompspieren en als deze spieren al niet sterk genoeg zijn en/of te strak zijn dan is er al geen solide basis van waaruit bewegingen kunnen plaatsvinden met als (logisch) gevolg dat je niet optimaal kan bewegen, rennen en/of kracht leveren. Uiteraard is een complete sportspecifieke benadering de beste aanpak maar hier geef ik ter voorbeeld een oefening die specifiek gericht is op het voorkomen van een liesblessure: de Copenhagen Plank. 


GEEF BLESSURES GÉÉN KANS


Geef blessures géén kans door je lichaam zo goed te trainen dat er voor jou geen weken bivakkeren op de bank bijzit. Sterker worden en het vergoten van de power output maken het lichaam veel beter bestand tegen invloeden van buitenaf.


Oefeningen die de stabiliteit, mobiliteit en flexibiliteit vergroten, verkleinen de kans op een blessure en je wordt sterker en sneller. Bij de meeste explosieve sporten zijn met name de gewrichten (enkel, knie, heup) de meest kwetsbare plekken en bij de spieren zijn de hamstrings een groot probleem maar door sportspecifieke krachttraining kun je het risico van een blessure aanzienlijk verkleinen.


Als je niks en/of te weinig doet dan is er altijd die mooie garantie op een blessure en dat zal altijd slechts een kwestie van tijd zijn. Geef klachten/blessures geen kans en start met sportspecifieke krachttraining en daarbij is een compleet sportspecifiek programma aan te raden. Kies voor een specialist op het gebied van sportspecifieke training en niet voor de reguliere sportschool die voorzien is van de laatste high-tech machines.


JOIN THE EASTSIDE SOCCER ACADEMY


Bij de Eastside Soccer Academy beginnen wij met een individuele assessment, daarna maken wij voor iedereen een persoonlijk trainingsschema om te werken aan kracht, snelheid, explosiviteit en blessurepreventie.


Maak direct een afspraak voor de GRATIS introductie training bij de Eastside Soccer Academy of vraag naar aanvullende informatie.


So what are you waiting for? Call or email us TODAY and get started!


Hope to see you soon.


All the best,


Patric Verhoeven

JOIN THE EASTSIDE SOCCER ACADEMY


Sportspecifieke krachttraining voor voetballers is nodig. Het omzetten van STRENGTH, POWER & SPEED naar prestaties. Het vergroten van (maximale) kracht en de POWER output. PLYOMETRISCHE oefeningen voor de transfer naar de sport. Het vergroten van de SNELHEID en EXPLOSIVITEIT. Geef blessures geen kans. DOMINATE your sport and get soccer STRONG!


Géén bodybuilding-achtige benadering maar een up-to-date sportspecifiek movement based programma specifiek voor voetballers. Om jezelf naar een hoger niveau te brengen én blessures te voorkomen is het ontzettend belangrijk dat je werkt aan de ontwikkeling van meer SNELHEID, POWER, EXPLOSIVITEIT en KRACHT. De fysieke krachttraining is hierbij een onmisbaar element.


Je kunt de BESTE SPELER ter wereld zijn maar als je (regelmatig) GEBLESSEERD bent dan kun je niks laten zien. Geef blessures géén kans door je lichaam zo goed te trainen dat er voor jou geen weken bivakkeren op de bank bijzit. STERKER WORDEN en het vergoten van de POWER OUTPUT maken het lichaam veel beter bestand tegen de invloeden van buitenaf.


Het is tijd om indruk te maken en te vechten voor je plek, want als jij dat niet doet, doet iemand anders het wel!


Ben je benieuwd naar onze werkwijze? Bel nu naar  024-3661489 of stuur een  mail en maak direct een afspraak voor de GRATIS TRY OUT bij de Eastside Soccer Academy.


Bron: https://www.eastsidesocceracademy.nl/


So what are you waiting for? Call or email us TODAY and get started! Hope to see you soon!

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!