BETTER.

STRONGER.

FASTER.

IT'S A CHOICE!

STERK & FIT tijdens het gehele seizoen! Compleet sportspecifiek programma, speciaal ontwikkeld voor voetballers voor meer POWER, KRACHT, SNELHEID & EXPLOSIVITEIT. Geef blessures GÉÉN kans!


SPORTSPECIFIEK TRAININGSSCHEMA #INSEASON

 

   Het omzetten van POWER en SPEED naar PRESTATIES

 

   Improve ATHLETIC performance

 

   Vergroten van de KRACHT en de POWER output

 

   Het vergroten van SNELHEID en EXPLOSIVITEIT

 

   Plyometrische training voor transfer naar de sport

 

   Unieke oefeningen om blessures te voorkomen

 

   Get soccer strong

 

   € 29,95

Sportspecifieke krachttraining tijdens het seizoen is nodig en er is enorm veel winst te behalen.

 

STERK, FIT, SNEL en EXPLOSIEF blijven tijdens het seizoen met daarbij het voorkomen van (chronische) blessures zijn de belangrijkste voordelen. Bij de sportspecifieke krachttraining (fysiek) tijdens het seizoen is het ook géén wedstrijd wie de meeste kilo's kan tillen. Het gaat om slim trainen vanuit een effectief programma om gedurende het seizoen sterk en fit te blijven.

 

GEEF BLESSURES GÉÉN KANS!

 

Gedurende het lange wedstrijdseizoen kan een sporter die buiten het seizoen (off season) kracht en explosiviteit heeft opgebouwd deze belangrijke kwaliteiten verliezen als de krachttraining stopt. Dit is vaak terug te zien aan het einde van het seizoen, wanneer juist deze kenmerken ongetwijfeld hun voordelen zouden hebben in het belangrijkste deel van de competitie. Immers daar is de sporter het meest kwetsbaar voor blessures. Laat dit jou niet gebeuren!  

Dit complete IN SEASON programma is ontwikkeld op basis van de fundamentele bewegingspatronen voor meer POWER, EXPLOSIVITEIT, KRACHT en SNELHEID.

 

Het trainen op deze manier zal je een voordeel geven, met name laat in het seizoen, ten opzichte van tegenstanders die al het werk in de gym 'slechts' voor het off season bewaart. En dat is nou juist het doel van al dat werk met die gewichten. Blijf werken. Altijd. Hard work pays off!

 

Start vandaag met het IN SEASON programma van de Eastside Soccer Academy en start direct met trainen. GET SOCCER STRONG en geef blessures geen kans. Start Nu. GO!  

#SOCCER #ATHLETE #CUSTOM #SCHEMA

 

Een sporter moet snel zijn, beschikken over goed voetenwerk, uithoudingsvermogen, kracht en power. Vaak worden deze eigenschappen ondergewaardeerd en is er teveel aandacht voor het talent. Hoe moet je trainen? Een sporter hoort thuis in de gym! Zeker om bovenstaande eigenschappen te trainen. Als (top)sporter moet je werken aan het vergroten van de EXPLOSIVITEIT en SNELHEID om meer POWER te ontwikkelen. KRACHT X SNELHEID is POWER (vermogen) en dit is een belangrijk element voor een sporter. Zo snel mogelijk kunnen reageren. Met zoveel mogelijk kracht!

 

Het ontwikkelen van FULL BODY kracht maar met name de posterior chain is van groot belang voor de ontwikkeling van POWER en SPEED.

 

Het ontwikkelen van extra spiermassa is vaak wenselijk maar overall is de doelstelling wel om ATLETISCH te blijven. Een compleet gedetailleerd programma. Géén bodybuilding-achtige ontwikkelingen zijn nodig, maar een up-to-date sportspecifiek movement based programma. Meer snelheid en power om beter bestand te zijn tegen jouw tegenstanders en tegen (chronische) blessures.

 

Start met een effectieve, dynamische warming up om de hartslag en lichaamstemperatuur te verhogen. Het vasculaire systeem activeren om het lichaam voor te bereiden op de krachttraining. De belangrijke elementen waar wij aandacht aan besteden zijn: Mobiliseren van de wervelkolom met de foam roller, self myofascial release technieken, met name gericht op de kruisbanden, quadriceps, hamstrings, kuiten en bilspieren.

 

Het risico op een blessure zo klein als mogelijk maken: De posterior chain is essentieel voor het behalen van deze doelstellingen en verantwoordelijk voor een atletisch lichaam met veel vermogen.

 

Dynamische stretch & mobility oefeningen gericht op de heupspieren, hamstrings, spinal erectors, borstspieren en schouders. Knieën laten bewegen in full range of motion. Mobility werk voor voldoende lenigheid. Het activeren van de bilspieren, posterior chain, anterior chain en het centrale zenuwstelsel is een must. Sterke rompspieren zijn nodig want als deze niet sterk genoeg zijn dan kun je ook nooit voldoende kracht, snelheid en explosiviteit leveren. Het lichaam is dan simpelweg te zwak om (top) prestaties te kunnen leveren en de kans op een blessure is groot.

 

De squat, hinge, lunge, push, pull en carry zijn de zes essentiële bewegingen die aanwezig moeten zijn in een krachttrainingsprogramma. Het uitvoeren van deze zes bewegingen voldoet aan de overgrote meerderheid van de behoeften van de meeste sporters. Samen zullen ze het hele lichaam ontwikkelen en vele manieren van (atletische) prestaties verbeteren.

 

Het is belangrijk om KRACHT te ontwikkelen, die je kunt ‘omzetten’ naar acties tijdens wedstrijden.

 

Elke beweging waarbij spelers explosief van hun plaats komen, komt voort uit het omzetten van kracht naar explosiviteit. Dit heet ook wel de TRANSFER, er moet sprake zijn van een meerwaarde. Trainen met een concreet doel voor ogen. In het geval van sportspecifieke krachttraining wil je dat spieren zodanig worden getraind dat het de sportieve prestaties ten goede komt.

 

Naast de kracht moet er ook aandacht zijn voor het uithoudingsvermogen van de spieren, de gewrichten en pezen aanspreken door plyometrische oefeningen voor KRACHT & POWER in de drie verschillende vormen van beweging: bi-lateral, uni-lateral & multi directional. Het trainen van de energie systemen is nodig. Sporters maken gebruik van alle drie de energiesystemen maar de individuele bijdrage verschilt per systeem. Het is aan te raden om de meest dominante systemen te trainen.

 

De ONTWIKKELING van een sporter is jaar in, jaar uit een boeiend proces. Of het nu gaat om de voorbereiding op het nieuwe seizoen, halverwege het seizoen (in season), de weg naar de play-offs (nacompetitie voor promotie/degradatie) of de start van het off season het is altijd belangrijk om te werken aan jouw lichaam. Van performance tot herstel en alles daartussen.

 

Wij helpen sporters te doen waar zij het beste in zijn, door te doen waar wij het beste in zijn. POWER, STRENGTH en SPEED zijn voor een sporter de sleutel naar SUCCES!

 

Een sterke sporter kan sneller rennen, hoger springen, harder schieten, heeft en betere wendbaarheid en is beter bestand tegen blessures. Geef blessures geen kans door je lichaam zo goed te trainen dat er voor jou geen weken bivakkeren op de bank bijzit. Sterker worden en het vergoten van de power output maken het lichaam veel beter bestand tegen de invloeden van buitenaf.

 

Het is tijd om indruk te maken en te vechten voor je plek, want als jij dat niet doet, doet iemand anders het wel.