BLOG

DE FORMULE VOOR EEN KILLER BODY

IT'S NO ROCKET SCIENCE


Een negatieve energiebalans, krachttraining & conditioning zorgt voor een killer body!


Tegenwoordig is informatie overal binnen handbereik middels de nieuwste communicatie technieken en handige apps op onze vele portable computers. Zeker in de wondere wereld van de fitness, waarin de vele hypes en trends domineren om middels de makkelijkste weg een groots resultaat te bereiken, is er enorm veel onzin en zijn er ontelbare fabeltjes.


Daarnaast draait de marketing divisie van Tell-Sell draait nog steeds op volle toeren en de supplementen industrie kan de aanvraag van 'wondermiddeltjes' amper aan ... 


Over ieder detail worden enorme discussies gehouden en ook op het wereldwijde web is over ieder onderwerp enorm veel informatie te vinden, maar soms maken we bepaalde onderwerpen ingewikkelder dan het in werkelijk is en daarom is het af en toe ook tijd voor een simpele benadering.  


EEN NEGATIEVE ENERGIE BALANS HEEFT ALTIJD DE LEIDING


Als je wilt afvallen dan is krachttraining inclusief het element van conditioning de sleutel naar succes voor wat betreft de training. Krachttraining en conditioning zetten de stofwisseling niet een paar tandjes lager, zoals de reguliere cardio, maar juist een paar tandjes hoger en het lichaam verbruikt continu meer calorieën. Dus niet alleen als je traint, maar ook als je in de auto zit, op je werkt bent of slaapt.


Krachttraining helpt niet alleen om een negatieve energiebalans te creëren, het zorgt ook voor behoud van spiermassa tijdens het afvallen. Daardoor blijft je energieverbruik optimaal en blijf je afvallen en ontstaat er een hoge constante metabolisme.


Door spiermassa op te bouwen val je nog sneller af en is het makkelijker om na het afvallen op gewicht te blijven. Maar, met betrekking tot deze doelstelling wordt in de meeste fitnesscentra nog steeds vooral cardio training aanbevolen om het afvallen te ondersteunen. Is dat terecht? Niet vanuit mijn visie.


De reguliere cardio training is niet eens nodig om af te vallen. De energiebalans heeft de leiding en de factor van arbeid (sport) moet volgen.

HET GEHEIM!

 

Het 'geheim' van een strakke buik zit hem dus vooral in je voeding!

 

Je kunt je elke dag helemaal suf trainen, maar als je daarnaast niet je voeding aanpast zullen jouw buikspieren helaas nog steeds verscholen blijven onder een laagje vet. Je kunt ook veel beter kijken naar je lichaamssamenstelling met betrekking tot je spiermassa en vetpercentage dan naar het aantal kilo's op de weegschaal.

 

Begin met een focus op groenten. Voornamelijk groene groenten, maar wees niet bang voor dingen zoals wortelen, paprika’s, radijs en/of tomaten. Alles wat uit de natuur komt is een perfecte keuze! Groenten zijn je beste vriend, alleen door het eten van groenten ga je niet automatisch afvallen, maar in heel veel gevallen neem je veel volume tot je met veel vezels en micronutriënten (mineralen, vitaminen en spoorelementen) maar extreem weinig calorieën.

 

Daarna komen de eiwitten (vlees, vis en/of eieren) maar geen (pro) bodybuilder en/of forum members hoeveelheden. Dat is onzin en altijd veel te veel! Niemand heeft meer dan 150 gram eiwitten per dag nodig en in de meeste gevallen is 100 tot 120 gram (ruim) voldoende. Ik weet dat het (misschien) moeilijk te geloven is, maar probeer het gewoon.

Vervolgens is daar het fruit (koolhydraten) en met name bessen zijn een prima keuze, maar het andere fruit is uiteraard ook goed. Maar het is nu niet de bedoeling om een fruitverslaving te ontwikkelen want fruit bevat suiker (fructose/dextrose) en suiker is en blijft suiker! Naast fruit moet je er ook voor zorgen dat je voldoende gezonde (onverzadigde) vetten binnenkrijgt, maar doe geen klont boter in de koffie of ontbijt elke ochtend met ei & spek.

 

Het is misschien een leuke gedachte om bij een groep te horen en op de Paleo trein te springen maar het is geen slimme keuze. Het lichaam heeft (zetmeelrijke) koolhydraten nodig voor brandstof en om te herstellen van trainingen. Aardappelen, rijst en (glutenvrije) haver zijn allemaal goede opties. En als je echt niet zonder brood kan dan mag dat ook, maar als je meer dan 10-15 kilo lichaamsvet wil verliezen dan is het verstandig om de  (zetmeelrijke) koolhydraten de eerste weken te vermijden om de bal aan het rollen te krijgen.

 

Eet overdag licht verteerbare voeding zoals (magere) eiwitten, fruit en groene smoothies. Vanaf de namiddag kun je beter kiezen voor zwaardere stukken vlees (rood) en de zetmeelrijke koolhydraten.

 

Waarom deze methode?

 

Jouw energie level zal hoger zijn dan ooit te voren en je verbrandt cq. verbruikt dagelijks vele calorieën.

 

En vergeet niet dat je minder voedsel nodig hebt dan je denkt! Bovendien, je kan beter te weinig te eten dan teveel ... it’s all pretty simple stuff ... het gaat vooral om logisch nadenken!

 

Superfoods en supplementen zijn bijvoorbeeld geen wondermiddelen. Het kan prima als toevoeging als je daar het geld voor hebt, maar je kunt beter kiezen voor groente, fruit, vlees en vis. Het draait om de voedingsstoffen die je opneemt. Mensen hebben producten een naam gegeven, maar ons lichaam denkt niet van 'hé ik eet nu een Liga'. Het lichaam herkent koolhydraten, eiwitten, vetten, mineralen, vitaminen en spoorelementen.

 

Keep it simple ... Cause it ain't no rocket science ...Voeding hoeft niet ingewikkeld te zijn!

CONCLUSIE

 

Het uitgangspunt voor vetverbranding is in de eerste plaats het creëren van een negatieve energiebalans.

 

Je moet meer calorieën verbruiken dan dat er binnen komt aan calorieën, dan pas verbrand je (veel) lichaamsvet. Voeding is hier het meest cruciale element in, met alleen trainen red je het niet. Denk hier maar eens aan wanneer je het zoveelste handje rauwe ongebrande noten op een dag naar binnen werkt, omdat het per slot van rekening het label 'gezond' heeft.

 

Dit betekent niet dat je nu per direct niks meer moet eten of dat je een crashdieet moet gaan volgen (in principe allebei hetzelfde), want je lichaam is altijd slimmer dan dat jij bent. Creëer een negatieve energie balans (door je energie-inname te verlagen, je verbruik te verhogen of een combinatie) die groot genoeg is voor je lichaam om de vetreserves aan te spreken, maar klein genoeg om stap voor stap nog aanpassingen te kunnen maken.

 

Drie keer per dag eten en de maaltijden moeten bestaan uit koolhydraten, eiwitten en vetten. Met name de

eiwitbron is van groot belang, zeker voor de ontwikkeling van spiermassa. Als een hoge vetverbranding de

belangrijkste doelstelling is dan moet je de inname van koolhydraten beperken of kies voor fruit. Het is

niet nodig om calorien te tellen, de handpalm methode heeft de voorkeur.

 

Laat je niet in de maling nemen door de marketing-praatjes en geloof zeker niet in de bulletproof coffee methode! Boter in de koffie ... wat een onzin!

 

Voor wat betreft de krachttraining: De sleutel tot succes is altijd een goed opgesteld persoonlijk programma waarin de structuur van de trainingen van te voren is bepaald. Een periodisering waarin je de oefeningen, volume en intensiteit varieert. Naast de trainingen is er ook minstens zo veel aandacht aan herstel en adaptatie. Je lichaam moet de tijd hebben om te kunnen herstellen en te wennen aan de trainingsbelasting.

 

Zonder herstel en adaptatie kun je ook niet sterker worden en zal een (chronische) blessure hoogstwaarschijnlijk het gevolg zijn. Periodiseren in krachttraining door middel van persoonlijke trainingsschema's is de beste manier om een optimaal trainingsresultaat te behalen, overtraining te voorkomen en uitdaging en variatie tijdens je trainingen te behouden. Houd het simpel, volg de basis en houd deze structureel voor 80% van de tijd aan!

PROJECT FOOD

 

Project [FOOD] is een uniek programma op het gebied van voeding en lifestyle en brengt orde in de chaos. Een flexibele en realistische aanpak gericht op de lange termijn. Het zelf bepalen van jouw dagelijkse voeding is het sterkste punt van dit programma. Stap voor stap werken aan een gedragsverandering op het gebied van voeding en lifestyle en dit allemaal vanuit een zeer eenvoudige en realistische benadering die je vervolgens makkelijk kan aanhouden.

 

The end of YO-YO dieting!

 

Project [FOOD] is géén dieet, het gaat NIET over snelle oplossingen cq. een quick-fix of het uitsluiten van bepaalde voedingsgroepen. Daarbij is er géén kant-en-klaar voedingsschema, simpelweg omdat dit ook niet voor het gewenste resultaat zal zorgen.

 

De Quick-Fix MEAL MATH is een compleet overzicht van waaruit jij jouw dagelijkse maaltijden kan  samenstellen. Maak maaltijden middels de Quick-Fix MEAL MATH en gebruik de printable sheets als hulpmiddel voor gezonde, lekkere en simpele maaltijden ... // Meer informatie

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!