BLOG

NUTRITION IS NO ROCKET SCIENCE (1)

EAT REAL FOOD & KEEP IT SIMPLE


Zit je net lekker een handje noten te eten, komt er iemand langs die je even meldt dat je van noten dik wordt.


Wil je op de markt net beginnen aan je haring, begint je beste vriend over de hoge kwikwaardes in zeevis tegenwoordig. Is dan helemaal niets meer veilig? Veel mensen zijn de draad volledig kwijt en zien door de bomen het bos niet meer ...


Hoe moet ik eten? Wat moet ik eten? Hoeveel moet ik eten? Hoeveel calorieën? En moet ik deze tellen? Wanneer moet ik eten? Mag ik een cappuccino? Moet ik een dieet volgen? En zo ja, welke? Is brood slecht? Of is rijst beter? Of fruit? Word ik dik van pasta? Of zijn aardappelen de boosdoener? Moet ik koolhydraten eten of een low-carb programma volgen? Zijn eiwitten belangrijk? Vetten? Mag ik na 20.00 uur nog eten? Is het ontbijt echt zo belangrijk? Moet ik drie grote maaltijden of zes kleine maaltijden eten?


VELE VRAGEN ...


Er zijn altijd vele vragen, er is een overvloed aan informatie te vinden over voeding en ook uit jouw eigen omgeving komen veel goedbedoelde adviezen maar door alle informatie zie je door de bomen het bos niet meer. Je wilt wel gezond en verantwoord eten, maar je weet niet wie en/of wat je moet geloven.  


We worden al jarenlang overspoeld met adviezen over wat we wel en niet moeten eten en drinken om gezond te zijn en ook te blijven. De schijf van 5, Sonja Bakker, Dr. Frank, extra multivitaminen slikken, quinoa en andere superfoods eten en wel of geen vruchtensap drinken.


De tips, dieten en andere gezondheidshypes vliegen ons om de oren.


Je zou denken dat we met al deze aanbevelingen er allemaal een stuk gezonder op zijn geworden maar niks is minder waar ... want hoe weet je nou met al die wijze raad wat echt goed voor je is? Vergeet de vage filosofiën en de zoveelste modegril. Er bestaat geen pil, superfood of dieet dat alles voor je regelt. Je moet het allemaal zelf doen, maar het wordt een stuk makkelijker met de juiste informatie. Het is tijd voor verandering!

HOW TO START?

 

Begin met een focus op groenten. Voornamelijk groene groenten, maar wees niet bang voor producten als wortelen, paprika’s en/of tomaten. Eigenlijk is alles wat uit de natuur komt een perfecte keuze en kies bij voorkeur voor biologische groenten.

 

Groenten zijn je beste vriend, alleen door het eten van (meer) groenten ga je niet automatisch afvallen en/of sterker worden. Maar in heel veel gevallen neem je veel volume tot je met veel vezels en micro-nutriënten (mineralen, vitaminen en spoorelementen) maar extreem weinig calorieën. Gebruik deze groenten ook meer als ingrediënt en niet als een aparte maaltijd. Het bekende Tupperware bakje met snack tomaatjes, plakjes komkommer en gesneden paprika reepjes is niet de oplossing.  

 

Daarna komen de eiwitten/proteïne. Vlees, vis en/of eieren zijn prima opties, maar géén bodybuilder of forum hoeveelheden. Dat is onzin en altijd veel te veel. Niemand heeft meer dan 150-200 gram eiwitten per dag nodig en in de meeste gevallen is 100-120 gram (ruim) voldoende. 

 

Vervolgens is daar het fruit en met name bessen zijn een prima keuze, maar het andere fruit is uiteraard ook prima. Het is nu alleen niet de bedoeling om een fruitverslaving te ontwikkelen, want fruit is een bron van koolhydraten en bevat suiker (fructose/dextrose) en suiker is en blijft suiker.

 

Naast fruit moet je er ook voor zorgen dat je voldoende gezonde (onverzadigde) vetten binnenkrijgt, maar doe geen klont boter in de koffie of ontbijt elke ochtend met ei & spek.

 

Het is misschien een leuke gedachte om bij een groep te horen en op de Paleo trein te springen maar het is geen slimme keuze.

 

Het lichaam heeft (zetmeelrijke) koolhydraten nodig voor brandstof en om te herstellen van trainingen. Aardappelen, rijst en (glutenvrije) haver zijn allemaal goede opties. Als je echt niet zonder brood kan, dan mag dat ook, maar als je meer dan 10-15 kilo opgeslagen lichaamsvet wil verliezen dan is het verstandig om de (zetmeelrijke) koolhydraten de eerste weken te vermijden.

 

Eet overdag licht verteerbare voeding zoals (magere) eiwitten, fruit en groene smoothies. Vanaf de namiddag kun je beter kiezen voor zwaardere stukken vlees (rood) en de zetmeelrijke koolhydraten.

WAAROM DEZE METHODE?

 

Jouw energie level zal hoger zijn dan ooit te voren en je verbrandt/verbruikt vele calorien. Vergeet niet dat je minder voedsel nodig hebt dan je denkt. Bovendien, je kan beter te weinig te eten dan teveel.

 

It’s all pretty simple stuff ... het gaat vooral om logisch nadenken.

 

Superfoods en supplementen zijn bijvoorbeeld geen wondermiddelen. Het kan prima als toevoeging als je daar het geld voor hebt, maar je kunt beter kiezen voor groente, fruit, vlees en vis. Het draait om de voedingsstoffen die je opneemt.

 

Mensen hebben producten een naam gegeven, maar het lichaam herkent alleen koolhydraten, eiwitten, vetten, mineralen, vitaminen en spoorelementen en niet jouw Liga.

 

Keep it simple ... cause it ain't no rocket science!

PROJECT FOOD

 

Project [FOOD] is een uniek programma op het gebied van voeding en lifestyle en brengt orde in de chaos. Een flexibele en realistische aanpak gericht op de lange termijn. Het zelf bepalen van jouw dagelijkse voeding is het sterkste punt van dit programma. Stap voor stap werken aan een gedragsverandering op het gebied van voeding en lifestyle en dit allemaal vanuit een zeer eenvoudige en realistische benadering die je vervolgens makkelijk kan aanhouden.

 

The end of YO-YO dieting!

 

Project [FOOD] is géén dieet, het gaat NIET over snelle oplossingen cq. een quick-fix of het uitsluiten van bepaalde voedingsgroepen. Daarbij is er géén kant-en-klaar voedingsschema, simpelweg omdat dit ook niet voor het gewenste resultaat zal zorgen.

 

De Quick-Fix MEAL MATH is een compleet overzicht van waaruit jij jouw dagelijkse maaltijden kan  samenstellen. Maak maaltijden middels de Quick-Fix MEAL MATH en gebruik de printable sheets als hulpmiddel voor gezonde, lekkere en simpele maaltijden ... // Meer informatie

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!