BLOG

NUTRITION IS NO ROCKET SCIENCE (2)

EET NATUURLIJK EN WEET WAT JE EET!

 

Wat is eigenlijk een gezonde voeding ...?

 

Veel mensen zijn helemaal de draad kwijt met betrekking tot voeding en daardoor is er tegenwoordig veel behoefte aan reële richtlijnen om een goed en verantwoord voedingspatroon te ontwikkelen. Men probeert de oplossing te zoeken in de wonderdieten maar daar worden we niet beter van ...

 

Integendeel de slimme-marketing-jongens die het concept bedacht hebben worden er alleen beter van.

 

Een goede voeding moet over een langere termijn vol te houden zijn en met een lange termijn bedoel ik de rest van jouw leven en niet alleen de komende drie maanden ...

 

WAT IS EEN GEZONDE VOEDING?

 

1) Eet zoals de natuur het bedoeld heeft

 

2) Beperk de gluten- en zuivelinname

 

3) Pas op voor de (geraffineerde) suikers

 

4) Eet vezelrijke en biologische voeding

 

5) Mijd kunstmatige toevoegingen (E-nummers)

 

6) Koop zoveel mogelijk produkten zonder streepjescode

 

7) Kies voor de good-old groenteboer, keurslager en natuurwinkel

 

EET NATUURLIJK!

 

Traditioneel eten is natuurlijk eten. Natuurlijk heeft hier twee betekenissen:

 

In de eerste plaats onbewerkt, ongeraffineerd en zonder kunstmatige toevoegingen.

 

Op de tweede plaats bedoel ik met natuurlijk dat het is afgestemd op de aard en natuur van je lichaam.

 

Eet die voedingsmiddelen die je lichaam voeden omdat het er biologisch gezien mee overweg kan en dat zo bereid is dat je lichaam het kan afbreken en de voedingsstoffen eruit kan halen.

 

Eet meer producten die van de boerderij komen i.p.v. uit de fabriek.

 

Hoe minder bewerkingen, hoe beter. Neem bijvoorbeeld volle rauwe melk in plaats van gepasteuriseerde magere melk. Havermoutkorrels in plaats van vlokken en verse rode kool in plaats van uit een pot.

 

Twee vuistregels zijn:

 

1) Eet dingen die je zelf hebt gemaakt of zou kunnen maken.

 

2) Eet niets wat je oma nu niet in de supermarkt zou herkennen.

 

Wist je dat 80% van de producten uit de huidige supermarkt 100 jaar geleden nog niet eens bestonden?

 

DEZE ‘DINGEN’ KUN JE BETER LATEN STAAN

 

1) Chemische toevoegingen, kleurstoffen, conserveringsstoffen, smaakstoffen

 

2) Kunstmatig toegevoegde vitamines en mineralen

 

3) Plantaardige olien als ze verwerkt zijn (gehydrogeneerde en/of geharde vetten)

 

4) Alle ingrediënten die je niet herkent

 

5) Melkpoeder en light-producten

 

6) Suiker, glucose en fructose of kunstmatige zoetstoffen

WEET WAT JE EET

 

Vlees, zuivel en eieren van dieren die niet hun natuurlijke voeding en leefomstandigheden hebben gehad, nog los van het dierenleed, zijn vaak ziek en hebben antibiotica en medicijnen nodig die jij dan weer op je bord krijgt. Wij staan in onze moderne maatschappij behoorlijk ver af van onze voedselbronnen. Eten komt uit de supermarkt, het wordt gecontroleerd door allerlei instanties of het wel ‘veilig’ is en of je er niet ziek van wordt. Daarnaast is er een groot vertrouwen in voedselfabrikanten en dit is niet altijd terecht.

 

Je moet tegenwoordig je kind echt leren dat melk van de koe komt en niet uit de fabriek. Dit is helaas typerend voor hoe we als samenleving tegenwoordig met onze voedselproductie omgaan en de meeste mensen zijn zich echt helemaal niet bewust van hoe hun eten geproduceerd wordt. En dat terwijl alle bewerkingen vaak niet ten gunste komen van je gezondheid.

 

“Kijk jij wel eens op het etiket?”

 

“Waar kijk jij naar?”

 

“Calorieen, vet, suiker?”

 

“E-nummers?”

 

“Hoeveel van wat je eet komt van het land en hoeveel uit de fabriek?”

 

“Zijn de mineralen en vitamines die erin zitten synthetisch?”

 

Zelfs als we natuurlijke, verse voeding eten, hebben we er geen idee van waar het vandaan komt. Boontjes uit Kenia, peultjes uit Marokko. Komt het van een tuinder waar ze ruim pesticiden en kunstmest voor je gezonde sla gebruiken? En de kip die je eet, komt die van de boer waar ze in de wei gelopen heeft of heeft ze nooit gras en zon gezien?

 

HET MAAKT UIT!

 

De verschillende manieren waarop je eten wordt geproduceerd zorgen voor een heel ander eindproduct.

 

Zo heeft bewogen vlees (dieren in de wei en in het wild) een compleet andere vetzuursamenstelling dan vlees van dieren die vooral binnen stil hebben gestaan. Weet waar jouw eten vandaan komt, dat is een eerste stap naar gezond eten!

 

Dus koop wat in de natuur groeit en/of heeft geleefd!

 

Deze producten hebben van Moeder Natuur ook niet voor niks geen mooie streepjescode gekregen en de E-nummers bestaan in haar wereld gelukkig ook niet. Water stroomt overal alleen moeten wij kiezen voor een gezuiverde variant.

 

Eet producten die binnen 4-7 dagen kunnen bederven en begrijp dat koolhydraten absoluut niet de vijand zijn, maar kies deze wel met gebruik van jouw grijze hersenen waar de intelligentie zich verstopt en anders dan de Paleo-goeroes beweren is er niks mis met onder andere granen, aardappels en rijst, maar dit zijn wel de producten waar we dagelijks veel te veel van eten!

 

Kijk verder dan de dichtstbijzijnde vestiging van de Lidl en trakteer de plaatselijke keurslager en 'echte' groenteboer weer op wekelijkse bezoeken, bij voorkeur om de drie dagen. En eet niks wat jouw oma niet kon kopen in haar jeugdige jaren!

 

Keep it simple ... cause it ain't no rocket science!

Project [FOOD] is een uniek programma op het gebied van voeding en lifestyle en brengt orde in de chaos. Een flexibele en realistische aanpak gericht op de lange termijn. Het zelf bepalen van jouw dagelijkse voeding is het sterkste punt van dit programma. Stap voor stap werken aan een gedragsverandering op het gebied van voeding en lifestyle en dit allemaal vanuit een zeer eenvoudige en realistische benadering die je vervolgens makkelijk kan aanhouden.


Project [FOOD] is géén dieet, het gaat NIET over snelle oplossingen cq. een quick-fix of het uitsluiten van bepaalde voedingsgroepen. Daarbij is er géén kant-en-klaar voedingsschema, simpelweg omdat dit ook niet voor het gewenste resultaat zal zorgen.


De Quick-Fix MEAL MATH is een compleet overzicht van waaruit jij jouw dagelijkse maaltijden kan  samenstellen. Maak maaltijden middels de Quick-Fix MEAL MATH en gebruik de printable sheets als hulpmiddel voor gezonde, lekkere en simpele maaltijden ... // Meer informatie

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!