BLOG

TIP: BENCH PRESS CHALLENGE

TAKE A CHALLENGE!


Don't listen to dumbass trainers or you will end up with a pointless workout ...


Zonder uitdagingen wordt het menselijk lichaam zwak. We gedijen goed bij het verleggen van onze grenzen, het bereiken van doelen en het verbreken van persoonlijke records. Dan presteren we beter, zien we er beter uit en hebben we het gevoel dat we echt leven. Laten we wel wezen, of je gaat vooruit of achteruit!


Er is niet zoiets als een onderhoudsfase, want matiging van training kan gemakkelijk omslaan in stagnatie. En stilstand is achteruitgang. Dus als we onszelf willen verbeteren, moeten we zoeken naar nieuwe uitdagingen, we moeten strijden en overwinnen!


WAAROM EEN CHALLENGE?


Op een gegeven moment komt er bij vele krachtsporters een soort van (tijdelijke) sleur in de trainingen. Er is even geen vooruitgang meer te ontdekken of deze is heel moeilijk waar te nemen. Het lichaam heeft continu nieuwe prikkels nodig en soms geeft het lichaam hiervoor een duidelijk signaal af! Om frustratie te voorkomen kun je onder andere werken met een challenge. Dus waarom een challenge? Op de eerste plaats is een challenge gewoon leuk, maar je kunt hiermee ook het plateau van stilstand doorbreken!


Maar één van mijn grootste ergernissen gaat ook over het uitvoeren van een challenge. Ik zie (online) trainers die van alles bedenken en kiezen voor extreem veel herhalingen. De term #NOEXCUSES is daar en de #BEASTMODE moet op #ON ... 500 Burpees, 400 Air Squats, 300 Push Up's, 200 Box Jump's en 100 Lunges ... maar dit is géén challenge ... dit is gewoon stupid!


FIND A NEW TRAINER


50 air squats

50 deadbugs (met een stok)

50 push ups

50 lunges (om en om)

50 leg lifts

50 shoulder touches

50 skater jumps (per kant)

50 inch worm

50 hip lifts

50 burpees


Het is de hoogste tijd voor een nieuwe trainer als jij bovenstaande 'workout' moet uitvoeren ... dit is géén hoogwaardige training. Het zijn gewoon een aantal willekeurige oefeningen, zonder logische gedachte van een coach die géén verstand van trainen heeft ... en je kunt alvast een afspraak maken bij de fysio ...

TRAIN HARD. TRAIN SLIM.


Het maken van een challenge is vakwerk. De bewegingswetenschap is net als ervaring altijd nodig en een professionele trainer is nodig. Iedereen kan een aantal willekeurige oefeningen - zoals hierboven - op papier zetten ... er zijn ook zeer handige apps voor, maar je moet 'cool' niet verwisselen met 'crazy'!!


Iedereen houd van Bankdrukken en de Chin Up's zijn ook zeer populair ... lees snel verder voor een geweldige challenge die jij makkelijk kan toepassen in de gym! 

THE PUSH/PULL CHALLENGE


8 sets van 5 reps binnen 10 minuten!


Deze 'uitdaging' is een superset en bestaat uit bankdrukken en de Chin Up's. Gebruik bij het bankdrukken jouw eigen lichaamsgewicht in kilo's en de target is 8 sets van 5 reps binnen 10 minuten. Neem rust naar behoefte en zorg voor een correcte techniek. No sloppy reps!


Kun je deze challenge niet behalen binnen 10 minuten ... geen probleem ... noteer jouw record en probeer deze de volgende keer te verbeteren. Veel succes! 

BULLETPROOF YOUR BODY


Dit PROGRAMMA zorgt voor KRACHT, een HOGE FATBURN én er is de opbouw en ontwikkeling van SPIERMASSA. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een SNEL, STERK en EXPLOSIEF lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. STERKER WORDEN, SPIERMASSA opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer POWER verkrijgen! Er is geen aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een SLIMME STRATEGIE en intelligent trainingssysteem.


Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een SNEL, STERK en EXPLOSIEF lichaam!


Trainingen met een HOGE intensiteit. Het gebruik van losse materialen en compound oefeningen. SLAMS, SWINGS, JUMPS en SPRINTS voor POWER. Weinig herhalingen met zware gewichten voor KRACHT, veel reps met lichte gewichten voor de SPIERPOMP en medium reps voor KRACHT cq. UITHOUDINGSVERMOGEN (lees: conditie). De METABOLIC FINISHER is een mooie benaming voor een aantal oefeningen die samen heel veel energie verbruiken en de VETVERBRANDING een enorme boost geven. Deze ‘finisher’ doe je als laatste onderdeel van de training. Hierdoor gaat de HARTSLAG omhoog waardoor nog extra calorieën verbrand worden, dit gaat zelfs na de training nog door! De METABOLIC FINISHER kan ook worden aangepast zodat deze is gericht op extra spiergroei of power.


Het is tijd voor een intelligente (Re)start van jouw trainingen. In MOVEMENT we TRUST. Start now and Become strong and awesome!


Tenslotte, géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de gym. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen ... // Meer informatie

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!