BLOG

TIP: TIJD VOOR NUTTIGE, MAAR CLICHÉ INFORMATIE #FITNESS

TIJD VOOR CLICHÉ INFORMATIE

 

A goal without a plan is just a wish ...

 

Géén tijd om te trainen bestaat niet. Dat is zelfs de grootste smoes aller tijden en het is onzin. Er is tijd genoeg, alleen trainen heeft op dat moment niet jouw prioriteit. Het is niet één van die dingen waar jij tijd voor wilt maken.

 

Think about this; Er is wel tijd om tv te kijken, er is tijd voor Facebook, Whatsapp en internet, er is tijd om te gamen, er is tijd voor vrienden en het sociale leven, er is tijd voor het lezen van boeken en tijdschriften, er is tijd om uit te slapen, er is tijd voor het bezoeken van restaurants en er is ook tijd voor uitgaansgelegenheden en jouw favoriete bar voor de vrijdagmiddag borrel. Need i say more?! Iedereen heeft tijd om te trainen, het heeft alleen niet altijd bij iedereen de (hoogste) prioriteit.

 

BUTT IN GYM

 

A goal without a plan is just a wish ... So if you want to get stronger and/or leaner, i have just three letters for you: B.I.G. (Butt In Gym) There are 168 hours in a week. If you can't find 3/4 hours to workout, you are not busy, you are crazy! Use the 3 letters, change your life and start with a great pursuit towards succes! And everything starts with a strong and neverending mindset.

Op weg naar SUCCES en resultaat is de mindset absoluut de belangrijkste factor. Wanneer deze niet in orde is en/of aanwezig is dan kun je nooit en te nimmer een resultaat boeken. Afvallen, sterker worden, een six-pack ontwikkelen en/of sneller worden ... het behalen van deze doelstellingen kan nooit gebeuren zonder wilskracht en doorzettingsvermogen ... En deze moet je kunnen blijven leveren ... dat is de belangrijkste factor van allemaal!

 

Je kunt toegang hebben tot een geweldige gym met de beste coach ter wereld die de meest effectieve programma's voor jou ontwikkeld, maar bij een gebrek aan structuur, consistentie en geduld (continuous effort) bereik je géén resultaat.

 

DE COLD TURKEY

 

De meeste mensen duiken, zeker de eerste paar maanden, als een kip zonder kop vol gas de sportschool in, om vervolgens weer een paar weken elders te verblijven omdat ze niet meteen effect zien of merken. Daarna gaan de trainingen vaak met up's en down's want er is steeds weer geen resultaat! Dat dit niet helemaal de juiste manier van trainen is hoef ik niet uit te leggen, maar waarom is dit veelal wel de praktijk?

Het gaat erom dat je over een langere periode van bijvoorbeeld een jaar, elke week zonder uitzondering 1-3 keer per week traint ... Als dit al niet mogelijk is dan kun je nooit doelstellingen realiseren. Verwacht dus géén mooi resultaat als je met 'up's en down's' af en toe naar de sportschool gaat.


Voor resultaat 'moet' je gemiddeld drie keer week trainen. Uiteraard is dat in de praktijk door diverse omstandigheden niet altijd mogelijk, maar dat is géén probleem. Doe er niet te moeilijk over (trainingen mogen géén obessie worden) maar blijf wel altijd minimaal eens per week trainen = de continuous effort methode en dat is ABSOLUUT de sleutel tot SUCCES!

Je kunt jezelf elke dag helemaal suf trainen, maar als je daarnaast niet je voeding aanpast is er weinig resultaat en zullen jouw buikspieren helaas verscholen blijven onder een laagje vet. Je kunt ook veel beter kijken naar je lichaamssamenstelling met betrekking tot je spiermassa en vetpercentage dan naar het aantal kilo's op de weegschaal. De hoeveelheid vetvrije massa in je lijf zegt iets over je gezondheid. Hoe meer vetvrije massa je hebt, hoe minder risico je loopt op ziektes en andere ellende. Maar op je vetpercentage heeft sporten eigenlijk verbazingwekkend weinig invloed.

 

In Amerika zegt men: 'Abs are made in the kitchen' ... En hoewel deze uitspraak letterlijk niet helemaal correct is moeten we de strekking ervan zeker serieus nemen! Maar, waarom klopt deze uitspraak 'anatomisch' gezien niet?Iedereen heeft vanaf zijn/haar geboorte buikspieren, oftewel die heeft je lichaam al voor je gemaakt. Die maak je niet zelf laat staan in de keuken. Maar voeding heeft het grootste effect op het creëren van een calorietekort en daarmee het verlagen van je vetpercentage wat vervolgens weer voor zichtbare buikspieren zorgt. Het ontwikkelen van de buikspieren daarentegen doe je toch echt in de gym. Het is dus niet 'of-of', maar 100% 'en-en'. Dus als je vetmassa wilt kwijtraken, is het vooral noodzaak om op je voeding te letten. Als je enkel gaat sporten en daarbij niet je eetpatroon verandert, gebeurt er bijna niks …

BEST GYM IN TOWN


Ben jij op zoek naar een unieke gym met professionele begeleiding van hoog niveau dan ben je bij Eastside Performance te Nijmegen aan het juiste adres. Eastside Performance is een high quality sportschool met professionele begeleiding van hoog niveau door ervaren trainers uit de sportwereld. Eastside Performance gaat veel verder dan de reguliere, commerciële sportscholen en onze persoonlijke benadering is hierin het belangrijkste element.


De trainingen zijn niet voor iedereen hetzelfde: ieder aspect van de training is van persoon tot persoon weer anders en daarom is onze individuele aanpak van grote waarde. Op weg naar succes werken wij vanuit een slimme strategie en intelligent trainingssysteem bestaande uit trainingsschema’s opgesteld naar persoonlijke doelstellingen, rekening houdende met het huidige niveau en de belastbaarheid om zo (chronische) klachten en blessures te voorkomen.


Stuur hier een  mail en maak direct een afspraak voor de GRATIS introductie training bij Eastside Performance te Nijmegen en ervaar onze unieke benadering.

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!