BLOG

IS KRACHTTRAINING VOOR KINDEREN VEILIG?

SPORTSPECIFIEKE TRAINING VOOR KINDEREN: YES OR NO?


Met de juiste training worden kinderen sterker door de verbetering van kracht, coördinatie en techniek!


Wij krijgen vaak de vraag of krachttraining voor kinderen wel veilig en verantwoord is? Vanuit de Eastside Soccer Academy geloven wij heilig in de vele positieve voordelen van krachttraining voor kinderen en dit wordt ook vanuit de wetenschap ondersteund.


Toch blijft het invoeren van krachttraining bij jeugdige sporters bij vele trainers en ouders voer voor discussie. Zo bestaat het idee dat krachttraining bij kinderen de groei zou kunnen remmen of dat het tot blessures zou leiden en hoewel met name ouders vaak bang zijn dat krachttraining slecht voor de groei en botten is blijkt het tegendeel waar.


Krachttraining onderdrukt de groei van kinderen niet. Krachttraining kan juist bijdragen aan blessurepreventie en botgroei. Dit is de goed onderbouwde mening van een grote groep Amerikaanse en Engelse experts op het gebied van krachttraining.


Lees hier mijn laatste Blog post over sportspecifieke (kracht)training voor kinderen. Voor vragen en/of opmerkingen kun je altijd contact met ons opnemen via  024-3661489 of per  info@eastsideperformance.nl

JUNIOR TALENT PROGRAMMA


Het Junior Talent Programma is een individueel programma voor sporters tot 16 jaar om te werken aan  persoonlijke doelstellingen in de gym.


Het Junior Talent Programma is een individueel programma voor sporters tot 16 jaar gericht op het vergroten van KRACHT en de POWER output, het vergroten van de SNELHEID, EXPLOSIVITEIT en WENDBAARHEID. Efficiënter leren bewegen is van groot belang. Daarnaast is er aandacht voor de lineaire en laterale snelheidsontwikkeling inclusief de voetsnelheid met BLESSUREPREVENTIE als belangrijkste factor ... // Meer informatie

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!