BLOG

SNELLER WORDEN (PART 2)

MAKE YOUR FAST FASTER


Snelheid is een belangrijk 'wapen' voor een voetballer!


Snelheid is een enorm belangrijk aspect in een explosieve & chaotische sport als voetbal. Niet iedereen is supersnel, maar gelukkig kun je snelheid ontwikkelen! Er zijn helaas wel veel misverstanden over hoe dit zou moeten ... De ene trainer kiest voor het uitvoeren van oneindige sprints van 200 meter en de andere trainer gaat weer voor de supersnelle stapjes door de speedladder ... Informatie cq. educatie is dus nodig. Volg deze tips om sneller te worden.


SPRINT


Als je sneller wilt worden moet je kiezen voor sprints van circa 10-20 meter met extra weerstand. De Prowler is verreweg mijn persoonlijke favoriet en daarbij zijn ook de plyometrische oefeningen onmisbaar maar daarover later meer.


STRENGTH


Voor extra (top)snelheid is ook kracht nodig. Sterke rompspieren, quadriceps, hamstrings, heup- en bilspieren moeten de aandacht krijgen, evenals de posterior chain. Géén bodybuilding-achtige ontwikkelen zijn nodig. Een up-to-date movement based programma gericht op voetballers voor de ontwikkeling van atletisch vermogen is jouw beste optie en daardoor zal ook de techniek sterk verbeteren wat weer zorgt voor meer snelheid!


EXPLOSIVITEIT


Explosieve oefeningen met extra weerstand gericht op snelheid zijn onmisbaar. Laat jouw ego thuis en gebruik als gewicht 55-60% van jouw 1RM en focus compleet op techniek en snelheid. Denk aan oefeningen zoals de Squat en Deadlift. Voor meer POWER zijn ook de plyometrische oefeningen nodig en deze oefeningen zijn zonder extra weerstand. Denk aan allerlei sprongoefeningen en het creëren van vermoeidheid is niet de doelstelling! Kies bijvoorbeeld voor de Box Jump in 10 sets van 3 reps.


POSTERIOR CHAIN


Voor SPEED en POWER zijn met name de spieren aan de achterkant van het lichaam van groot belang, deze mag je nooit verwaarlozen en/of vergeten. De bil- en rugspieren en de hamstrings zijn cruciaal voor de ontwikkeling van snelheid. Voorbeeld van enkele belangrijke oefeningen zijn de Deadlift, Kettlebell Swings en de Nordic Curl. De bilspieren zijn het meest betrokken bij de heupextensie. De hamstrings zorgen voor startsnelheid en zorgen voor stabiliteit van de knieën tijdens de transfer van kracht via de heupspieren!


CORE


De rompspieren mogen we uiteraard niet vergeten. Een sterke core unit als basis van waaruit krachtige en explosieve bewegingen kunnen starten en niet geheel onbelangrijk: dit zal ook vele blessures voorkomen! Kies niet voor een soort van '4 minute plank challenge' maar maak gebruik van anti-movements. Dit zijn jouw beste opties. Denk aan de Pallof Press, Copenhagen Plank en Landmine Rotations.


SUMMARY


Sprint met weerstand! Sterker en explosiever worden. De posterior chain en de rompspieren zorgen voor snelheid. Gebruik géén machines en kies niet voor een low-budget sportschool. Zoek een professionele trainer en/of trainingsschema gericht op voetballers. Make your fast FASTER!

GET STRONG & GET FAST!


Het #1 sportspecifieke programma voor sporters op weg naar betere prestaties!


Ben jij op zoek naar meer kracht en meer snelheid dan is mijn programma Get STRONG and get FAST! jouw beste optie. Het omzetten van strength, power & speed naar prestaties. Het vergroten van (maximale) kracht en de power output. Het vergroten van de snelheid en explosiviteit. Plyometrische oefeningen voor de transfer naar de sport en efficient leren bewegen. Dominate your sport. GO!

    

€ 29,95

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!