BLOG

COMPLETE WORKOUT VOOR VOETBALLERS (PART 2)

FYSIEKE TRAINING VOOR VOETBALLERS


Krachttraining is voor voetballers onmisbaar!


Yo! Het is woensdag, mijn favoriete dag om nieuwe programma's te typen schrijven en ik wil graag weer een sportspecifieke training met jullie delen. Immers, krachttraining voor voetballers is géén no-go meer, maar er is nog steeds veel verwarring en discussie over de manier van trainen.


De ‘transfer’ is nodig en dat is de kunst om ‘power’ te ontwikkelen in de sportschool die je kunt omzetten naar acties tijdens wedstrijden.


Voetballers horen thuis in de gym, zowel tijdens het seizoen als in de zomerperiode, maar een belangrijke voorwaarde is wel dat de krachttraining functioneel is en dat er sprake is van een meerwaarde. Er moet een transfer zijn van de sportschool naar de prestaties op het veld.


Voor sporters is het belangrijk om sterker te worden en de spieropbouw te maximaliseren, maar niet door middel van bodybuilding-achtige principes. Het zenuwstelsel moet op volle snelheid kunnen reageren om de rekrutering van spiervezels te maximaliseren. Het toevoegen van een explosieve component aan je training verbetert de rekrutering van spiervezels voor de rest van je training. 


EEN AANTAL RICHTLIJNEN


Nog altijd zijn de 'meningen' verdeeld, is er veel discussie en zie je verschillende benaderingen ... maar gelukkig zijn er een aantal mooie richtlijnen voor sporters m.b.t. het trainen in de sportschool: Train zo veel mogelijk zonder ondersteuning, train vooral met losse materialen, train iedere workout explosief, richt je op samengestelde bewegingen, besteed altijd aandacht aan de mobiliteit en flexibiliteit en maak gebruik van conditioning.


Sporters horen thuis in de gym, maar je moet wel functioneel trainen en niet als een bodybuilder. Die mooie  glimmende high-tech machines zijn er niet voor jou!


PROBEER DEZE WORKOUT


De nadruk van deze training ligt op de ontwikkeling van POWER en SNELHEID. Het is een pittige workout, maar een absolute aanrader:


Warm Up


1A. Self Myofascial Release Techniques

1B. Foam Roll Work


2A. Monster Mini Band Walks - 2 sets x 10 stappen

2B. Lateral Mini Band Walks - 2 sets x 10 stappen


3A. Alternate Groiners - 2 sets x 10 reps

3B. 90/90 Active Hamstring Stretch - 2 sets x 10 reps


4A. Copenhagen Plank - 2 sets x 30 sec

4B. World's Greatest Stretch - 2 sets x 10 reps


Power


5A. Single Leg Broad Jumps - 3 sets x 10 meter

5B. Swiss Ball Bridge - 3 sets x 30 sec

5C. Nordic Curl - 3 sets x 10 reps


6A. Depth to Staggered Broad Jumps - 8 sets x 2 reps 

6B. Active Recovery  


7A. Box Jumps - 10 sets x 3 reps 

7B. Active Recovery 


Strength (Contrast Training)


8A. Trap Bar Deadlift - 6 sets x 4 reps

8B. Prowler Sprints - 6 sets x 15 meter


9A. Front Foot Elevated Reverse Lunge - 4 sets x 6 reps

9B. Single Leg Box Jump - 4 sets x 6 reps


Core Strength & Stability


10A. Sprinter Sit up's - 3 sets x 10 reps

10B. Ab Wheel Rollout - 3 x 10

10C. Farmers Walk - 3 sets x 60 sec

10D. Rope Skipping - 3 sets x 30 sec


Conditioning (Metabolic Finisher)


11. Kettlebell Swing - Tabata set 


THAT'S IT!


Deze training gebruik ik bij de Eastside Soccer Academy en is specifiek voor voetballers. Meer POWER, SNELHEID en acceleratievermogen. Get soccer strong en word een betere versie van jezelf met de ontwikkeling van enorm veel atletisch vermogen.


Bij de Eastside Soccer Academy te Nijmegen zijn wij altijd op zoek naar voetballers die hard willen werken op weg naar succes. Daarvoor ontwikkelen wij complete sportspecifieke trainingen op onze locatie te Nijmegen en unieke programma's. Probeer bovenstaande workout en wil je meer dan is onderstaand programma jouw beste optie! 

GET STRONG & GET FAST!


Het #1 sportspecifieke programma voor sporters op weg naar betere prestaties!


Ben jij op zoek naar meer kracht en meer snelheid dan is mijn programma Get STRONG and get FAST! jouw beste optie. Het omzetten van strength, power & speed naar prestaties. Het vergroten van (maximale) kracht en de power output. Het vergroten van de snelheid en explosiviteit. Plyometrische oefeningen voor de transfer naar de sport en efficient leren bewegen. Dominate your sport. GO!


€ 29,95

SUMMERY

 

Willekeurig een aantal spieren trainen in de sportschool is iets compleet anders dan het volgen van sportspecifieke krachttraining middels een persoonlijke periodisering gericht op het verbeteren van jouw prestaties! Ondoordacht met krachttraining aan de slag gaan kan averechts werken, met blessures als uiterste consequentie.

 

Kortom, voetballers horen thuis in de gym maar je moet wel functioneel trainen en niet als een bodybuilder. De mooie glimmende high-tech machines zijn niet nodig en een persoonlijke periodisering is zeer belangrijk: het werken vanuit persoonlijke trainingsschema's met een duidelijke opbouw is onmisbaar voor een sporter.

 

Is het jouw doelstelling om sneller, sterker en explosiever te worden dan kan de krachttraining hierin een zeer groot verschil maken en de Eastside Soccer Academy bied professionele begeleiding om te werken aan deze doelstellingen.

 

Vanuit onze visie werken wij met een dynamische trainingsmethode gericht op het vergroten van de maximale kracht, explosiviteit en snelheid maar je bent slechts zo sterk als jouw zwakste schakel dus daarbij besteden wij ook veel aandacht aan het verhelpen en voorkomen van blessures.

 

Ben je benieuwd naar onze werkwijze? Lees hier mijn artikel over het ontwikkelen van de perfecte atleet of stuur ons een  mail om direct te starten met jouw GRATIS try out bij de Eastside Soccer Academy.  

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!