BLOG

COMPLETE WORKOUT VOOR VOETBALLERS (PART 2)

FYSIEKE TRAINING VOOR VOETBALLERS


Krachttraining voor voetballers is géén no-go meer en voetballers horen thuis in de gym!


Yo!


Het is woensdag, mijn favoriete dag om nieuwe programma's te typen schrijven en ik wil graag weer een sportspecifieke training met jullie delen. Immers, krachttraining voor voetballers is géén no-go meer, maar er is nog steeds veel verwarring en discussie over de manier van trainen.


Voetballers horen thuis in de gym, zowel tijdens het seizoen (in season) als in de zomerperiode (off season), maar voorwaarde daarvoor is wel dat de krachttraining functioneel is en dat er sprake is van een meerwaarde.


EEN AANTAL RICHTLIJNEN


Train zo veel mogelijk zonder ondersteuning, train vooral met losse materialen, train iedere workout explosief, richt je op samengestelde bewegingen, besteed altijd aandacht aan de mobiliteit en flexibiliteit en maak gebruik van conditioning. Sporters horen thuis in de gym maar je moet wel functioneel trainen en niet als een bodybuilder. De mooie glimmende high-tech machines zijn er niet voor jou!


TRY THIS WORKOUT


De nadruk van deze training ligt op de ontwikkeling van POWER en SNELHEID. Het is een pittige workout, maar een absolute aanrader:


Power


1A. Single Leg Broad Jumps - 4 sets x 10 meter

1B. Swiss Ball Bridge - 4 sets x 30 sec

1C. Nordic Curl - 4 sets x 10 reps


2A. Depth to Staggered Broad Jumps - 8 sets x 2 reps 

2B. Band Pull Aparts - 8 sets x 10 reps 


3. Box Jumps - 10 sets x 3 reps 


Strength


4A. Trap Bar Deadlift - 6 sets x 4 reps

4B. Prowler Sprints - 6 sets x 15 meter


5A. Front Foot Elevated Reverse Lunge - 4 sets x 6 reps

5B. Single Leg Romanian Deadlift - 4 sets x 6 reps


Core Strength & Stability


6A. Sprinter Sit up's - 3 sets x 10 reps

6B. Ab Wheel Rollout - 3 x 10

6C. Farmers Walk - 3 sets x 60 sec

6D. Rope Skipping - 3 sets x 30 sec


That's it!


Deze training is specifiek voor voetballers en zorgt voor meer POWER, SNELHEID en acceleratievermogen. Get soccer strong! Word een betere versie van jezelf met de ontwikkeling van veel atletisch vermogen.


Bij de Eastside Soccer Academy te Nijmegen zijn wij altijd op zoek naar voetballers die hard willen werken op weg naar succes en daarvoor ontwikkelen wij complete sportspecifieke trainingsschema's. Probeer bovenstaande workout en wil je meer dan is onderstaand programma jouw beste optie! Uiteraard is het ook mogelijk om direct een afspraak voor de gratis TRY OUT te maken.

GET STRONG & GET FAST!


Het #1 sportspecifieke programma voor sporters op weg naar betere prestaties!


Ben jij op zoek naar meer kracht en meer snelheid dan is mijn programma Get STRONG and get FAST! jouw beste optie. Het omzetten van strength, power & speed naar prestaties. Het vergroten van (maximale) kracht en de power output. Het vergroten van de snelheid en explosiviteit. Plyometrische oefeningen voor de transfer naar de sport en efficient leren bewegen. Dominate your sport. GO!


€ 29,95

SUMMERY

 

Willekeurig een aantal spieren trainen in de sportschool is iets compleet anders dan het volgen van sportspecifieke krachttraining middels een persoonlijke periodisering gericht op het verbeteren van jouw prestaties! Ondoordacht met krachttraining aan de slag gaan kan averechts werken, met blessures als uiterste consequentie.

 

Kortom, voetballers horen thuis in de gym maar je moet wel functioneel trainen en niet als een bodybuilder. De mooie glimmende high-tech machines zijn niet nodig en een persoonlijke periodisering is zeer belangrijk: het werken vanuit persoonlijke trainingsschema's met een duidelijke opbouw is onmisbaar voor een sporter.

 

Is het jouw doelstelling om sneller, sterker en explosiever te worden dan kan de krachttraining hierin een zeer groot verschil maken en de Eastside Soccer Academy bied professionele begeleiding om te werken aan deze doelstellingen.

 

Vanuit onze visie werken wij met een dynamische trainingsmethode gericht op het vergroten van de maximale kracht, explosiviteit en snelheid maar je bent slechts zo sterk als jouw zwakste schakel dus daarbij besteden wij ook veel aandacht aan het verhelpen en voorkomen van blessures.

 

Ben je benieuwd naar onze werkwijze? Lees hier mijn artikel over het ontwikkelen van de perfecte atleet of stuur ons een  mail om direct te starten met jouw GRATIS try out bij de Eastside Soccer Academy.  

Een PERSOONLIJKE benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Geen enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de gym. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

 

THE RIGHT MOVEMENTS FOR YOUR BODY. NOT SOMEONE ELSE'S!

 

Het is tijd voor een intelligente (Re)start van jouw trainingen. Stay healthy and get results. In MOVEMENT we TRUST. Start now and Become strong and awesome.

Dit PROGRAMMA zorgt voor KRACHT, een HOGE FATBURN én er is de opbouw en ontwikkeling van SPIERMASSA. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een SNEL, STERK en EXPLOSIEF lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. STERKER WORDEN, SPIERMASSA opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer POWER verkrijgen! Er is geen aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een SLIMME STRATEGIE en intelligent trainingssysteem.  

 

LOOK GOOD. BE STRONG. BE FAST.  BE FLEXIBLE.

 

Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!