TALENT AIN'T ENOUGH!

Het Junior Talent Programma is een individueel programma voor sporters tot 16 jaar om te werken aan persoonlijke doelstellingen in de gym. Niet trainen als een bodybuilder, maar als een YOUNG ATHLETE! De focus moet liggen op flexibiliteit, mobiliteit, core strength & stability training en sportspecifieke krachttraining voor POWER, SNELHEID en EXPLOSIVITEIT.

HARD WORK BEATS TALENT, WHEN TALENT DOESN'T WORK HARD


Talent is onmisbaar, maar het is wel belangrijk om dit talent door te ontwikkelen! 


Veel sporters zijn geboren met een talent voor een bepaalde sport, maar talent zorgt niet voor meer power, kracht en explosiviteit. Talent zorgt ook niet voor een hogere snelheid en een enorme verbetering in de wendbaarheid.


Van talent krijg je ook geen hogere startsnelheid en ook kwaliteiten als acceleren en deceleren (start-stop acties) worden niet beter. Een aangeboren talent kan ook geen (chronische) blessures voorkomen, laat staan genezen! 

LIONEL MESSI EN CR7


Lionel Messi is zo'n uitzonderlijk talent en in zijn geval beschikt hij over een ongekend talent voor het voetbal. Zijn aanleg voor voetbal is aangeboren en al vroeg ontdekt toen hij als vierjarig jongentje zijn eerste wedstrijdje speelde, maar het hebben van aanleg en talent is absoluut niet voldoende, ook niet voor een supertalent als Messi. Hij heeft keihard moeten werken om te komen waar hij nu is: trainen, durven verhuizen naar Europa, investeren en vertrouwen. Het ontdekken van talent is de eerste stap maar dit talent moet je wel verder ontwikkelen.


Christiano 'CR7' Ronaldo is uiteraard ook zo'n supertalent en beschikt tegenwoordig over een enorm sterk lichaam maar dat heeft hij niet te danken aan zijn talent voor voetbal. Zijn geweldige fysieke gesteldheid heeft hij te danken aan sportspecifieke training en hard werken, heel hard werken!


MISVERSTANDEN


Vroeger dachten we vaak: 'Hoe meer je voetbalt, hoe beter je wordt' maar dat geldt alleen op korte termijn en voor hele jonge kinderen. Pas later blijken de fysieke tekortkomingen, die acteren op het hoogste niveau beperken en die op latere leeftijd ook niet meer effectief trainbaar zijn. Bijvoorbeeld in de loopeconomie. Als je niet efficiënt beweegt, kun je aan het einde van de wedstrijd te kort komen ten opzichte van je tegenstander.


Handelingssnelheid, allerlei soorten duels, vallen, opstaan en het voortzetten van de actie zijn allemaal voorbeelden waaruit blijkt dat een voetballer motorisch veelzijdig ontwikkeld moet zijn. Daarbij is het aanpassingsvermogen erg belangrijk. Hoe ga je om met een slecht veld of met een grotere, sterkere tegenstander.

EXPLOSIVITEIT IS VOORAL GENETISCH BEPAALD MAAR HET IS ZEKER TE ONTWIKKELEN


De ene persoon heeft in aanleg meer snelle spiervezels dan de andere persoon. We kennen het ‘sprinterstype’ en het ‘duursporttype’ maar het betekent niet dat explosiviteit niet trainbaar is. Hoe ver je kunt springen is afhankelijk van wat we power (vermogen) noemen. Power is een combinatie van kracht en snelheid en als je meer power wilt ontwikkelen, moet je aan beide elementen werken.


Denk daarbij niet alleen aan kracht van de beenspieren bij het verbeteren van sprongkracht of kracht van de armspieren voor in de duels maar zeker ook aan kracht van de rompspieren en de schouderbladregio. De romp en schouderbladen zijn immers de centrale punten in je lichaam waar alle krachten samenkomen.


Een krachtige en stabiele romp en schouderblad regio maakt het mogelijk dat de armen en benen meer kracht kunnen leveren en om bepaalde onderdelen in een sport te verbeteren is extra kracht nodig. Daarbij is ook het verbeteren van de mobiliteit een belangrijk onderdeel.


OPMERKELIJK ...


De laatste jaren zie je ook steeds vaker dat talenten ingehaald worden door sporters met minder talent maar die door middel van sportspecifieke training, een goede mentaliteit en een grote portie doorzettingsvermogen toch ver komen. Zij behalen dus steeds vaker de 'top' in tegenstelling tot vele talenten die het uiteindelijk niet redden. Dit zijn vaak die eeuwige talenten waarover men later vragen zal stellen waarom zij het niet hebben gehaald ...


THE STORY


Vanuit het verleden wisten het al maar tegenwoordig ondervinden gelukkig ook steeds meer van de huidige sporters, trainers en verenigingen dat specifieke krachttraining van cruciaal belang is. Zelfs onmisbaar in mijn ogen, maar gelukkig krijgt dit aspect dan ook steeds meer aandacht. Het gevolg is dat steeds meer sporters en trainers op zoek gaan naar een effectieve methode om tot betere prestaties te kunnen komen. Sterker worden is een steeds belangrijker element en het voorkomen van blessures is een must!


GET SOCCER STRONG EN KIES VOOR EXTRA FYSIEKE TRAINING


Een aangeboren talent & genetische aanleg is absoluut geen garantie voor een succesvolle carrière als (top)sporter. Je moet altijd hard werken en als je teveel vertrouwt op slechts deze twee elementen (talent en aanleg) dan kan ik je aanraden om meer informatie over sportspecifieke (kracht)training te verkrijgen. Talent is onmisbaar maar zorgt niet voor meer kracht. Talent zorgt niet voor meer explosiviteit. Talent zorgt niet voor een hogere snelheid. Talent zorgt niet voor meer wendbaarheid en talent kan geen blessures voorkomen en/of genezen.


Sportspecifieke krachttraining vereist begeleiding van specialisten: De tijden van willekeurig een sportschool binnen lopen en een oefening doen zijn voorbij!


Tijden zijn veranderd en we weten nu te veel over kwaliteit van bewegen en hoe we atleten kunnen bouwen om iemand op de eerste dag meteen in het diepe te gooien. In plaats daarvan nemen we de tijd om ervoor te zorgen dat onze atleten eerst goed bewegen. Daarom is het zo speciaal wat we hier bij de Eastside Soccer Academy doen.


Het is geen 'one-size-fits-all' benadering van de training en het zal waarschijnlijk ook geen trending topic worden. Maar wat we hier doen is uniek omdat we de sterke en zwakke punten van de sporter bepalen en vervolgens maken wij een op maat gemaakt programma om het beste uit de sporter naar boven te halen.

JUNIOR TALENT PROGRAMMA


Het Junior Talent Programma is een individueel programma voor sporters tot 16 jaar om te werken aan persoonlijke doelstellingen in de gym. Niet trainen als een bodybuilder, maar als een YOUNG ATHLETE! De focus moet liggen op flexibiliteit, mobiliteit, core strength & stability training en sportspecifieke krachttraining voor POWER, SNELHEID en EXPLOSIVITEIT.


START NU


Sportspecifieke krachttraining voor voetballers is nodig. Het omzetten van STRENGTH, POWER & SPEED naar prestaties. Het vergroten van (maximale) kracht en de POWER output. PLYOMETRISCHE oefeningen voor de transfer naar de sport. Het vergroten van de SNELHEID en EXPLOSIVITEIT. Geef blessures geen kans. DOMINATE your sport and get soccer STRONG!


Géén bodybuilding-achtige benadering maar een up-to-date sportspecifiek movement based programma specifiek voor voetballers. Om jezelf naar een hoger niveau te brengen én blessures te voorkomen is het ontzettend belangrijk dat je werkt aan de ontwikkeling van meer SNELHEID, POWER, EXPLOSIVITEIT en KRACHT. De fysieke krachttraining is hierbij een onmisbaar element.


Je kunt de BESTE SPELER ter wereld zijn maar als je (regelmatig) GEBLESSEERD bent dan kun je niks laten zien. Geef blessures géén kans door je lichaam zo goed te trainen dat er voor jou geen weken bivakkeren op de bank bijzit. STERKER WORDEN en het vergoten van de POWER OUTPUT maken het lichaam veel beter bestand tegen de invloeden van buitenaf.


Het is tijd om indruk te maken en te vechten voor je plek, want als jij dat niet doet, doet iemand anders het wel!


Bel nu naar  024-3661489 of geef jezelf  hier direct op voor de GRATIS introductie training en maak kennis met de sportspecifieke training bij de Eastside Soccer Academy.