BLOG

TRAIN FOR SUMMER: SUMMERBODY IN PROGRESS ...

21 JUNI = ZOMER!


Op weg naar resultaat, maar géén quick-fix!


Hoewel het 21 juni pas officieel zomer is zijn velen van ons reeds in ‘summer-mode’. Dit zal betekenen dat je volop in training bent en dat je (weer) goed op je voeding let. Je hebt misschien zelfs al weer een poging gewaagd om een gekookte broccoli naar binnen te werken ...


De trainingsintensiteit en frequentie is verhoogd en je hebt cardio toegevoegd, of het nou een wandeling in de ochtend is of een aantal sprints per week. Helaas kan het ook zijn dat je behoort bij de grote groep mensen aan wie er een bootlading leugens is verteld, over het feit dat je moet deelnemen aan eindeloze High Intensity Small Group trainingen omdat dit de ‘beste’ weg naar een hoge vetverbranding is zodat jij een mooie six-pack summerbody krijgt binnen 4 weken …


Mark my words:


Eindeloze HITT trainingen met wel honderden reps en/of de saaie cardio sessies van 30-60 minuten op een cross trainer met een lage hartslag gaan niet zorgen voor een mooie lichaamstransformatie! Het werkt misschien voor de eerste 2-3 weken maar dan: BAM! Een plateau.

SO, WHAT DOES WORK?

 

How do they do it!

 

Get strong and build lean muscle door de focus met name te leggen op de grote compound oefeningen. Denk hierbij aan de squat, deadlift, lunges, bankdrukken, row, chin up & pull up. Kies hier voor de zware gewichten zodat de herhalingen relatief laag blijven, denk aan 4-8 reps. Voor de kleinere spiergroepen kies je voor een high rep methode, denk hierbij aan de schouders, biceps en triceps.

 

Neem weinig rust! Het ontwikkelen van spiermassa en het tegelijkertijd vasthouden van spiermassa is tijdens deze periode de meest belangrijke factor. Gebruik actief herstel tijdens de training tussen de oefeningen, denk hierbij aan wandelen (blijf lopen door de sportschool) of doe een low intensity oefening, denk hierbij aan de Wall Slides.

 

Vervolgens, hoe meer je kiest voor cardio activiteiten, des te meer gewicht je verliest maar dit zullen wel de spieren zijn en geen opgeslagen lichaamsvet. Dit zorgt vervolgens door een aantal grote problemen: Als je spiermassa verliest dan gaat jouw stofwisseling en hormoonlevels omlaag. Nog meer calorieën verbranden of minder eten zou een optie zijn maar dat is bij voorbaat een kansloze strijd wat leid naar een mager en zwak uiterlijk in plaats van een sterk en atletisch lichaam.

NUTRITION IS NO ROCKET SCIENCE

 

Naast het sporten is het minstens zo belangrijk om kritisch te kijken naar je eetpatroon. Eet je al gezond? Heel erg goed! Ga zo door. Heb je het gevoel dat er winst te behalen valt in je voeding? Stel dan net als voor het sporten een actieplan op. Ook hierbij is weer de allerbelangrijkste regel: zorg dat het haalbaar is.

 

EXTRA TIPS

 

Vermijd extreme diëten die snel resultaat beloven. Het klinkt heel erg verleidelijk, maar deze diëten werken op lange termijn alleen maar averechts. Veranderingen in je voedingspatroon kunnen een flinke uitdaging zijn. Er is overal verleiding en je moet vaak stevig in je schoenen staan om dit te weerstaan. Houd je doel altijd in je achterhoofd zodat je weet waarvoor je het doet. Maak zelf de keuze om gezonder te eten en laat het niet afhangen van anderen of van je omgeving. Tot slot, beloon jezelf voor al het harde werken!

 

CRASH DIEET GEDRAGSVERANDERING

 

Er is voeding in overvloed en we weten echt wel wat we niet zouden moeten eten, maar toch zijn veel mensen de draad kwijt met betrekking tot de voeding. Daardoor is er tegenwoordig veel behoefte aan realistische richtlijnen om een goed en verantwoord voedingspatroon te ontwikkelen, want we proberen vaak de oplossing te zoeken in de ‘wonderdiëten’ ... maar daar worden we niet beter van, dus bespaar jezelf de moeite.

 

Voor wat betreft de voeding ligt de sleutel naar succes verscholen in de eenvoud. Een simpele en realistische benadering. Veel te vaak verliezen mensen zichzelf helemaal in de itty-bitty-kleine details dat ze de factoren die daadwerkelijk zorgen voor resultaat helemaal vergeten en uit het oog verliezen. Kies niet voor de bekende groene-smoothie-crash-diëten. Deze zijn gericht op de korte termijn en het is zeker niet de oplossing. Investeer tijd in een gedragsverandering gericht op de lange termijn. Dat is de weg naar succes en the end of YO-YO dieting!

 

Hulp nodig? Zoek een specialist en/of start met Project FOOD inclusief de Quick-Meal Math Fix. Kies niet iemand die jou weer het bos instuurt met een tupperware bakje vol met kip, broccoli en witte rijst. Deze ‘foodprep-methode’ waarbij je een week uit de magnetron kan eten met elke ochtend een bakje Hüttenkäse is gewoon niet de oplossing.

OP WEG NAAR JOUW PERSOONLIJKE DOELSTELLINGEN


De meest sterke en strakke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door high intensity trainingen: Strength & Conditioning en niet door middel van sit up's en de traditionele-slaapverwekkende-cardio-activiteiten met een wifi verbinding tegen de verveling ... !


Laat je dus niet in de luren leggen door al die metertjes op cardio machines. Ze proberen je wijs te maken dat de kilo's vet als sneeuw voor de zon verdwijnen wanneer je staat te zweten op de loopband en de crosstrainer, maar in werkelijkheid zorgt al die 'training' ervoor dat je lichaam steeds zuiniger met vet en glucose leert omgaan.


Als je strakker in je vel wilt zitten, train dan met gewichten. Drie keer per week, als het even kan. Krachttraining zet jouw stofwisseling niet een paar tandjes lager, zoals duurtraining, maar juist een paar tandjes hoger. Krachttraining zorgt ervoor dat je lichaam continu meer calorieën verbruikt. Dus niet alleen als je traint, maar ook als je in de auto zit, op je werkt bent of slaapt.


Krachttraining is absoluut essentieel voor het bereiken van visuele veranderingen in het lichaam, maar de voordelen van krachttraining gaan veel verder dan alleen het visuele aspect. Krachttraining zorgt voor sterke banden en pezen die dienen ter ondersteuning van onze gewrichten, waardoor de kans op blessures wordt verkleind. Ook de botdichtheid stijgt extreem, waardoor de kans op osteoporose kleiner wordt.


Krachttraining verbetert de kwaliteit van het leven, het stelt ons in staat om dagelijkse activiteiten als tillen duwen en trekken beter uit te voeren. De fysieke en geestelijke voordelen zijn talloos, en het hoeft niet alleen te gaan om het creëren van een 'lean body' maar om het vertrouwen en de controle die krachttraining ons geeft. Op weg naar resultaat en een sterk lichaam zonder klachten en blessures. Investeer in jezelf: Make yourself FIT!


Start nu vanuit het EPTS systeem met jouw programma. Als het bereiken van succes en persoonlijke doelstellingen jouw belangrijkste motivatie is.

BECOME STRONG & AWESOME


Na jaren van experimenteren en het volgen van commerciële trends van part-time-polo-dragende-kantoor-slungels is het tijd om terug te gaan naar de basis. De tijd van complexe fitnessprogramma's en nieuwe trendy multi-media technische hoogstandjes moeten verleden tijd zijn! We moeten terug naar de basis en niet naar de sauna die automatisch warm wordt als jij de deur van de health-club open maakt ...


Heb jij het gevoel dat je tijd aan het verspillen bent in de gym?


Weet jij niet wat je moet doen in de sportschool en is er géén resultaat meer?


Tijd voor verandering!


Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Geen enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de gym. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!


Het is tijd voor een intelligente start van jouw trainingen. Stay healthy and get results. Start nu vanuit het EPTS systeem met jouw persoonlijke programma. Als het bereiken van succes en persoonlijke doelstellingen jouw belangrijkste motivatie is. Op weg naar resultaat en een sterk lichaam zonder klachten en blessures.


Bronnen:

Schoenfeld BJ et. al. "Effects of Resistance Training Frequency on Measures of Muscle Hypertrophy:

A Systematic Review and eta-analysis." Journal of Sports Medicine November 2016, Volume 46, Issue 11,

Nick Tumminello in Your Workout PERFECTED. Paperback – May 1, 2018


€ 29,95

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!