BLOG

COMPLETE TRAINING VOOR VOETBALLERS #SPORTSCHOOL #KRACHT

SPORTSPECIFIEKE TRAINING VOOR VOETBALLERS


Het is géén geheim dat elke sporter altijd meer performance kan gebruiken!


Meer POWER. Meer EXPLOSIVITEIT. Meer SNELHEID. Het vergroten van de wendbaarheid, meer snelheid en een supersnel reactievermogen is altijd welkom.


Probeer deze complete training en werk aan bovenstaande doelstellingen.


Warm Up


1A. Self Myofascial Release Techniques

1B. Foam Roll Work 


2A. Monster Mini Band Walks - 2 sets x 10 stappen 

2B. Lateral Mini Band Walks - 2 sets x 10 stappen 

2C. Band Pull Aparts - 2 sets x 25 reps

2D. Copenhagen Plank - 2 sets x 30 sec 


3A. World's Greatest Stretch - 2 sets x 10 reps

3B. Single Leg Med Ball Slams - 2 sets x 5 reps 


Power


4A. Nordic Curl - 3 sets x 8 reps

4B. Heavy Prowler Push - 3 sets x 25 meter


5. Depth Jump to Vertical Jump - 8 sets x 2 reps


Intra Workout Primer*


6. Swiss Ball Leg Curl - 3 sets x 20 reps


Strength


7A. Back Squat - 6 sets x 4 reps

7B. Box Jump - 6 sets x 2 reps


8A. Front Feet Elevated Reverse Lunge - 3 sets x 6 reps 

8B. Banded Kettlebell Swings - 3 sets x 8 reps


Core Strength & Stability


9A. Swiss Ball 'Stir the Pot' - 3 sets x 8 reps 

9B. Pallof Press - 3 sets x 30 seconden iso hold

9C. Overhead Plate Walk - 3 sets x 25 meter 


Conditioning (Metabolic Finisher)


10. Rope Skipping - Tabata set


* De Intra Workout Primer is een extra oefening van lage intensiteit ter ondersteuning van de volgende oefening. In dit geval is dat de squat. Met de Swiss Ball Leg Curl worden de hamstrings en bilspieren geactiveerd. Daardoor is er de natuurlijke "smering" van de knieën en het heupgewricht. Alle betrokken spieren kunnen vervolgens perfect functioneren tijdens de squat. 


THAT'S IT


Deze training gebruik ik bij de Eastside Soccer Academy voor mijn voetballers. De oefeningen zijn allemaal als supersets cq. circuitvorm en als rust kun je kiezen voor 60-120 seconden tussen de sets.


Ben jij op zoek naar een compleet programma voor meer KRACHT, POWER en SNELHEID dan is mijn programma Get Strong and get FAST! jouw beste optie.

GET STRONG & GET FAST!

 

Het #1 sportspecifieke programma voor sporters op weg naar betere prestaties!

 

Ben jij op zoek naar meer kracht en meer snelheid dan is mijn programma Get STRONG and get FAST! jouw beste optie. Het omzetten van strength, power & speed naar prestaties. Het vergroten van (maximale) kracht en de power output. Het vergroten van de snelheid en explosiviteit. Plyometrische oefeningen voor de transfer naar de sport en efficient leren bewegen. Dominate your sport. Start nu!

 

€ 29,95

SUMMERY

 

Willekeurig een aantal spieren trainen in de sportschool is iets compleet anders dan het volgen van sportspecifieke krachttraining middels een persoonlijke periodisering gericht op het verbeteren van jouw prestaties! Ondoordacht met krachttraining aan de slag gaan kan averechts werken, met blessures als uiterste consequentie.

 

Kortom, voetballers horen thuis in de gym maar je moet wel functioneel trainen en niet als een bodybuilder. De mooie glimmende high-tech machines zijn niet nodig en een persoonlijke periodisering is zeer belangrijk: het werken vanuit persoonlijke trainingsschema's met een duidelijke opbouw is onmisbaar voor een sporter.

 

Is het jouw doelstelling om sneller, sterker en explosiever te worden dan kan de krachttraining hierin een zeer groot verschil maken en de Eastside Soccer Academy bied professionele begeleiding om te werken aan deze doelstellingen.

 

Vanuit onze visie werken wij met een dynamische trainingsmethode gericht op het vergroten van de maximale kracht, explosiviteit en snelheid maar je bent slechts zo sterk als jouw zwakste schakel dus daarbij besteden wij ook veel aandacht aan het verhelpen en voorkomen van blessures.

 

Ben je benieuwd naar onze werkwijze? Lees hier mijn artikel over het ontwikkelen van de perfecte atleet of stuur ons een  mail om direct te starten met jouw GRATIS try out bij de Eastside Soccer Academy.  

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!